Idrissa Sylla (ex-Zulte Waregem) trekt naar Engelse tweedeklasser QPR

30/08/16 om 20:11 - Bijgewerkt om 20:55

De Guinese spits Idrissa Sylla verlaat Anderlecht en trekt naar de Engelse tweedeklasser Queens Park Rangers, waar hij een driejarig contract tekende.

Idrissa Sylla (ex-Zulte Waregem) trekt naar Engelse tweedeklasser QPR

Idrissa Sylla begon het Belgische luik in zijn carrière bij Zulte Waregem, om daarna naar Anderlecht te verhuizen. Nu trekt hij naar Engeland. © a-BELGA

De 25-jarige Sylla toonde zich op de website van QPR zeer tevreden met zijn transfer. "Ik heb er altijd van gedroomd in Engeland te voetballen en dankzij QPR wordt die droom werkelijkheid. Sportief directeur Les Ferdinand en coach Jimmy Floyd Hasselbaink (ex-Antwerp) toonden dat ze me echt wilden en dat gaf me een heel goed gevoel."

Idrissa Sylla tekende in augustus 2013, net voor het sluiten van de transferperiode, zijn eerste contract in België bij toenmalig vicekampioen Zulte Waregem. Eerder speelde hij in Frankrijk voor Le Mans en Bastia. In januari 2015 plukte Anderlecht de spits weg aan de Gaverbeek. Sylla zou in anderhalf seizoen in het Constant Vanden Stock-stadion 43 wedstrijden spelen, waarin hij tien keer scoorde.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!