Glynor Plet (Zulte Waregem) vervolgd na bekijken televisiebeelden

© BELGA
Redactie KW

Zulte Waregem-spits Glynor Plet wordt vervolgd door het Reviewteam van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).


© BELGA

Plet wordt vervolgd voor een tackle die hij uitvoerde in de competitiewedstrijd van afgelopen zaterdag in het Regenboogstadion tegen Anderlecht (0-2 winst voor Paars-Wit). Hij ging toen zwaar door op RSCA-middenvelder Steven Defour, al raakte hij ook wel de bal. Toch viel de tackle onbezonnen te noemen, iets wat hem nu op een vervolging op basis van televisiebeelden komt te staan. In het opstootje dat nadien volgde kreeg Defour overigens geel van ref Van de Velde, Plet werd toen niet bestraft.

Omdat de vervolging van de Nederlander niet tot de versnelde procedure behoort, verschijnt hij volgende week pas voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal, die zal oordelen over een geldboete en eventuele schorsing.

Het is de eerste vervolging door het Reviewteam sinds de onontvankelijkheid van de vorige klachten, door een ongeldige samenstelling van de nieuwe bondsinstantie. Sindsdien werd gesleuteld aan de reglementen, waardoor er nu opnieuw op een reglementaire manier vervolgd zal kunnen worden.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier