Genk gunt Zulte Waregem leidersplaats niet

Genk heeft zondagavond de vijfde speeldag in eerste klasse A afgesloten met een 1-0 zege tegen Zulte Waregem, meteen de eerste nederlaag voor Essevee.

Bij de rust was het 0-0. Alejandro Pozuelo scoorde het enige doelpunt van de partij tien minuten voor tijd. Zulte Waregem liet zo de kans liggen om opnieuw alleen op kop te komen. De leidersplaats is nu voor Charleroi, dat vrijdag al met 3-2 won van Eupen. Met 11 punten hebben de Carolo’s één punt voor op Zulte Waregem, Genk en Oostende. Anderlecht en AA Gent maken op twee punten van Charleroi de top zes compleet.

Voor Zulte Waregem was het de eerste nederlaag van het seizoen. Na vijf speeldagen zijn nog drie clubs ongeslagen. Naast Charleroi zijn dat Anderlecht en AA Gent, die zondag 2-2 gelijkspeelden.