Francky Dury op stage: “Had hier graag al nieuwe flankspeler gehad”

© BELGA
Tom Van Houtte

Met twee nieuwe spelers (spits Gueye en verdediger Severin) en een tester (aanvaller Puel) is de transferhonger van Zulte Waregem nog niet gestild. Dat zei coach Francky Dury zondagmiddag in het hotel in de buurt van Marbella waar Zulte Waregem verblijft

Over derde transfer

“Ik had gehoopt dat die speler hier al was. Maar de realiteit is dat we met een klein budget de markt op moeten en dat de spelers die we op het oog hebben door drie, vier clubs gegeerd zijn.Het bestuur is bereid ‘een inspanning’ te doen. Ik vind vooral direct rendement belangrijk, want over 10 dagen wacht al het belangrijke bekerduel tegen Eupen. Pas gearriveerd zette Marvin Pourié ons enkele seizoenen geleden met een belangrijk uitdoelpunt in Gent op weg naar de finale. Dat bedoel ik met onmiddellijk rendement, al bracht Pourié vervolgens niet wat we van hem verwacht hadden.”

Juventus? Zij hebben momenteel geen enkele speler lopen die in aanmerking komt voor een uitleenbeurt en over het profiel beschikt dat wij zoeken.”

Dat hij wel degelijk op zoek is naar een flankspeler en niet naar een 10 – een positie die nu hoofdzakelijk wordt ingevuld door de eerder controlerende Christophe Lepoint – onderstreepte de oefenmeester van Essevee nog eens in het zuiden van Spanje. “De moderne spelmaker komt van de flank. Kijk naar Thorgan Hazard, Kevin De Bruyne en Onur Kaya bij ons.” Kaya is trouwens bijzonder goed op dreef in Marbella.

Francky Dury op stage:
© BELGA

Over Alessandro Cordaro

“Voor een speler die bijna aan elke wedstrijd begonnen is dit seizoen doe je alles om hem te houden”, aldus nog Dury. De rechterwinger is in juni einde contract, maar tekende nog geen nieuwe overeenkomst in het Regenboogstadion. “Bij een speler van 30 moet je beginnen rekenen… Hoelang willen we hem nog aan ons binden en tegen welke prijs?

Over Igor Vetokele (naar Sint-Truiden)

“Ik vind hem nog een even goede voetballer als ik hem in juni vond. Igor kan op drie aanvallende posities uit de voeten en ik zag in hem vooral aan uitstekende flankaanvaller voor Zulte Waregem. In onze galamatch tegen NEC Nijmegen leek hij dat vermoeden te bevestigen, maar hij is zich te veel blijven richten op een rol als diepe spits.”

Over Sebastiaan Brebels

Over de jonge middenvelder, die tot het einde van het seizoen wordt uitgeleend aan Cercle Brugge heeft Dury niets dan lof. “Hij is zaterdagavond tegen Tubeke meteen aan de aftrap verschenen en ik ben daar blij om. Ik heb aan coach José Riga verteld dat hij blij zal zijn met zo’n speler met een formidabele mentaliteit en professionaliteit. Alleen: wij konden hem de gewenste speelminuten niet geven. EnSebastiaan viel vorig seizoen tot twee keer toe geblesseerd uit op momenten dat ik hem een basisplaats zou geven.

Francky Dury op stage:
© BELGA

Over Bryan Verboom

Vetokele en Brebels zijn al weg, Bryan Verboom en Obbi Oulare (die zondag zijn 21ste verjaardag vierde) kijken nog altijd uit naar een nieuwe werkgever. “Ik heb Bryan hier al bij mij geroepen en hem gefeliciteerd met zijn manier van werken. Ik heb de voorbije jaren al anders meegemaakt. Als ik Bryan met iets kan helpen, zal ik dat niet nalaten.”

Over Charles Brym

De piepjonge Brym is de enige speler van de U21 die deze week zijn kans krijgt op winterstage. Dury is dan ook bijzonder gecharmeerd door de actiemaker. “Ik zag hem met de beloften aan het werk tijdens de beladen derby in Kortrijk, waar hij een schitterend doelpunt scoorde.” Het verhaal wil dat Brym zich zelf meldde bij de jeugd van Zulte Waregem omdat hij bij Moeskroen niet aan de bak kwam. “Hier krijgt Charles een unieke kans om te tonen wat hij kan, zonder dat hij moet bang zijn om fouten te maken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier