Essevee verliest kansloos met 4-1 bij Standard

© (Foto Belga)

Zulte Waregem is op Sclessin kansloos de boot ingegaan. De bezoekers werden nog voor de rust genekt door twee goals van een geïnspireerde Carcela en kwamen die dubbele domper nooit meer te boven. Na nog eens twee treffers kon Essevee vlak voor het einde nog de eerredder scoren. Volgende week raapt het thuis best iets tegen zwart beest Charleroi om de rode lantaarn niet opnieuw vervaarlijk dichterbij te zien komen.

In vergelijking met de ploeg die op Moeskroen een punt uit de brand sleepte, wijzigde Francky Dury zijn ploeg op maar één plaats: Buffel nam de plaats in van De Pauw. Essevee hield in de aanvangsfase gelijke tred met de thuisploeg, maar keek na goed tien minuten spelen toch tegen een achterstand aan. Carcela werd diep gestuurd en gaf Bossut het nakijken met een verrassende, maar enig mooie bal.

Die beauty gaf Standard vleugels, de rood-witten deden hun uiterste best om de fluogroene bezoekers van het kastje naar de muur te tikken. Dat leek even voor het halfuur tot de 2-0 te leiden, maar Bossut kwam gepast tussenbeide nadat Mpoku door Carcela in het straatje was gestuurd. Essevee repliceerde met een vrijetrap, maar Baudry kon te weinig kracht zetten achter zijn kopbal. De goal viel aan de overzijde toen Carcela opnieuw Bossut verraste, dit keer met een heerlijke vrije trap: 2-0 na 36 minuten. Op slag van rust kreeg Emond een reuzenkans om de partij al helemaal in een beslissende plooi te leggen, maar Bossut stond pal.

Emond doet boeken vroegtijdig toe

Met een dubbele wissel aan de rust wilde Francky Dury het tij keren. Soisalo en Faik namen de plaats in van Buffel en Walsh. Toch kwam het eerste gevaar weer van Standard, dit keer via een schot van Marin. Zulte Waregem probeerde wel, maar liep eigenlijk achter de feiten aan. Nog voor het uur konden de boeken helemaal toe, toen Emond een assist van Marin in één tijd op de slof nam: 3-0 na 57 minuten. Tien minuten later was de Waal opnieuw aan het feest, toen hij een strafschop voorbij Bossut knalde. Baudry, die de strafschop had veroorzaakt, kreeg in die fase twee keer geel en mocht zich gaan douchen.

Zulte Waregem was in de tweede helft via een schot van De fauw en een kopbal van Bürki twee keer komen dreigen en redde kort voor het einde de eer toen Soisalo een gemiste strafschop van De fauw in de rebound voorbij Ochoa vlamde. Een magere troost voor Essevee, dat volgende week vol aan de bak moet tegen Charleroi om het dreigend gevaar van de bodem van het klassement weer even te bezweren.

Zulte Waregem: Bossut, Bürki, Baudry, Heylen, De fauw, Walsh (46′ Faik), Tardieu, Bongonda, Buffel (46′ Soisalo), Sylla en Harbaoui (75′ Bédia).

Doelpunten: 11′ en 36′ Carcela 1-0 en 2-0, 57′ en 67′ Emond 3-0 en 4-0, 89′ Soisalo 4-1.

Geel: 17′ Heylen, 35′ Bürki, 41′ Bongonda.

Rood: 69′ Baudry.