Essevee mag hopen op play-off I na zege in Sint-Truiden

Dankzij een laat doelpunt van invaller Stephen Buyl is Zulte Waregem met 1-2 gaan winnen bij de Kanaries. Die mogen zich weer zorgen beginnen maken over de degradatiezone, Essevee is weer volop in de running voor play-off I.

Sint-Truiden begon beter aan de match en kreeg enkele kansjes. Halfweg de eerste helft kwam Essevee echter beter opzetten en tien minuten voor rust kon De Ridder profiteren van Limburgs balverlies om Cordaro te bedienen, die de 0-1 binnenschoot.

Kort voor de pauze hield de paal STVV van een tweede Essevee-treffer.

De bezoekers leken de boel onder controle te hebben maar diep in de tweede helft kon Nick Proschwitz op voorzet van Tchenkoua de gelijkmaker binnenkoppen.

Kort voor affluiten kreeg Steve De Ridder nog rood maar even later kon Stephen Buyl toch nog de drie punten meenemen naar de Gaverbeek.