Er is ook een Romein die donderdag niet voor Lazio maar voor Zulte Waregem supportert

Simone Costa kwam met zijn liefde voor Zulte Waregem al in de Italiaanse media.
Tom Van Houtte

De 14-jarige Simone Costa mag dan al in de Italiaanse hoofdstad wonen en school lopen, zijn hart ligt bij Essevee. Een opmerkelijk verhaal waarmee een lokale krant donderdag uitpakt.

Simone raakte een aantal jaar geleden in de ban van Zulte Waregem toen hij op de Italiaanse betaaltelevisie een reeks bekeek over de kleinere Europese voetbalkampioenschappen waarin het verhaal van Essevee aan bod kwam. Allicht zal ook de samenwerking van Zulte Waregem met Juventus, de favoriete Italiaanse club van Simone, een rol spelen in zijn voorkeur.

Oogje dichtgeknepen

Via een tante die in België woont kon de jongeman al een truitje van Timothy Derijck bemachtigen. Hij droomt er ook van om eens een match in het Regenboogstadion bij te wonen. Maar onverwacht kan hij er donderdagavond al bij zijn in het Stadio Olimpico. Hoewel er door een tuchtmaatregel van de Uefa tegen Lazio geen supporters zijn toegelaten – alleen 550 vipgenodigden – werd voor Simone, begeleid door zijn vader, een oogje dichtgeknepen. Zulte Waregem, dat recht had op slechts 200 tickets, kan in het Stadio Olimpico ook rekenen op de vocale steun van het Waregemse schepencollege, aangevoerd door burgemeester Kurt Vanryckeghem en eerste schepen Rik Soens.