Eerste supportersavond Zulte Waregem lokt zowat 100 fans

De supporters werden ook op een signeersessie getrakteerd. © Foto MVW
Tom Van Houtte

Coach Francky Dury, middenvelder Christophe Lepoint en flankverdediger Cédric D’Ulivo waren de gasten in café De Vlasschuur in Zulte.

De avond opende met een aantal gesprekken met het voornoemde trio. Francky Dury, die de jarige Zultenaar Maxim Ghijsels (11) met een gesigneerd shirt bedacht, had duidelijk de zware 0-4-nederlaag tegen Anderlecht nog niet verteerd. “Als je ziet dat de klok de 45ste minuut aangeeft, is het onnodig om in dezelfde fase een strafschop en een rode kaart uit te lokken”, nam de oefenmeester geen blad voor de mond. “We moeten ons spiegelen aan het professionalisme van Anderlecht en dringend strijdvaardiger worden. Het kan niet dat we pas in actie schieten als we zoals tegen Westerlo net aan de 0-2 zijn ontsnapt. Ik wil dat we in de toekomst weer de mentaliteit van onze zege op KV Oostende uitstralen.

De jarige Maxim Ghijsels kreeg van coach Dury een gesigneerd shirt.
De jarige Maxim Ghijsels kreeg van coach Dury een gesigneerd shirt.© Foto MVW

De naar schatting 100 opgedaagde supporters kregen van Christophe Lepoint te horen dat hij na zijn neusoperatie de voorbije twee weken amper getraind heeft, maar dat hij desondanks de verplaatsing naar KV Mechelen hoopt te halen. “Sowieso zal ik de komende wedstrijden met een masker moeten afwerken. Niet echt comfortabel, maar er zit niets anders op. Men mag me dan al Rambo noemen, ik zal de komende tijd meer op Zorro lijken”, lachte Lepoint.

Gratis vat

De interviews werden gevolgd door een signeersessie en een gratis tombola, waarbij Rita Messiaen uit Zulte met een vipetentje voor twee personen, aangeboden door de club, aan de haal ging. De spelers boden de fans op het einde van de avond nog een gratis vat bier aan.

(TVW)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver van vrijdag 23 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier