Drie spelers van Zulte Waregem mogen naar Afrika Cup

© BELGA
Redactie KW

Een ferme streep door de rekening van coach Francky Dury is wellicht dat met Idrissa Sylla en Mamoutou N’Diaye twee belangrijke namen uit de basiself tot dat trio behoren.

Guinee, het land van Sylla en Djibril Paye, deed in groep E was het moest doen: het won met 2-0 van Oeganda en mag samen met groepswinnaar Ghana naar het Afrikaans landenkampioenschap. In groep B versloeg het Mali van N’Diaye het al gekwalificeerde Algerije, eveneens met 2-0.

N’Diaye sterk bezig als rechtsback

Sylla is bij Zulte Waregem de onbetwiste aanvalsleider, terwijl N’Diaye – normaal een verdedigende middenvelder – sinds een aantal wedstrijden van op de rechtsback eindelijk mee voor stabiliteit heeft kunnen zorgen in de defensie van Essevee. Paye is een linksachter die tot dusver amper aan spelen toekwam in het Regenboogstadion.

Aangezien de Afrika Cup in principe in Equatoriaal-Guinea gespeeld wordt van 17 januari tot 8 februari, ziet het er naar uit dat Zulte Waregem zijn drie pionnen minstens een drietal competitiewedstrijden zal moeten missen, waaronder een belangrijk (staart)duel tegen Waasland-Beveren en een uitwedstrijd op Anderlecht.

Ook Troisi weg naar landentornooi

Zulte Waregem moet het bij aanvang van de terugronde ook zonder zijn Australische international James Troisi stellen. Het thuisland van de middenvelder organiseert begin volgend jaar de Asia Cup. (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier