Drie dagen schorsing voor Sven Kums, doelman Bossut mag spelen

© BELGA
Redactie KW

Het Bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandagmiddag zijn minnelijke schikkingen bekendgemaakt voor de vier spelers die in de wedstrijd Standard-Zulte Waregem van afgelopen vrijdag een rode kaart kregen. Ook trainer Francky Dury kent zijn mogelijke sanctie.

De coach van Zulte Waregem werd in de wedstrijd op Sclessin naar de tribune gestuurd door ref Alexandre Boucaut, omdat hij te veel protesteerde tegen de scheidsrechterlijke beslissingen. Het Bondsparket stelt Dury daarom een geldboete van 400 euro voor, zonder bijkomende schorsing.

Voorts was er een voorstel van één speeldag schorsing en 400 euro geldboete voor de Guinese Waregemspits Idrissa Sylla. De doelman Sammy Bossut, komt er nog beter van af: voor hem beschouwt het Bondsparket de uitsluiting met rode kaart als voldoende. Bossut wordt dus niet verder vervolgd en mag de volgende wedstrijd opnieuw in doel staan.

Zwaarste schorsing voor Sven Kums

Minder goed nieuws was er voor middenvelder Sven Kums (ook Zulte Waregem). Hij kreeg een schorsingsvoorstel van drie speeldagen voorgelegd, in combinatie met een geldboete van 600 euro.

Ook Standardspeler Jelle Van Damme kreeg rood in het duel van speeldag 7 van play-off I, dat overigens met 4-1 werd gewonnen door de Luikenaars. De man van Elke Clijsters krijgt van het Bondsparket een schorsingsvoorstel dat één speeldag schorsing en 400 euro geldboete bedraagt.

De schorsingsvoorstellen van het Bondsparket kunnen uiteraard geweigerd worden. In dat geval verschijnt de speler in kwestie dinsdagmiddag voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal, die verder zal oordelen over een adequate strafmaat.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier