Cordaro (Zulte Waregem) vrijuit na rode kaart, Skulason riskeert drie speeldagen schorsing

© BELGA
Redactie KW

Zulte Waregem-middenvelder Alessandro Cordaro wordt niet geschorst voor de rode kaart die hij zaterdag kreeg tegen Cercle Brugge (2-2). Dat besliste het bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

Cordaro moest van scheidsrechter Nicolas Laforge gaan douchen na een tackle vlak voor rust op Kristof D’Haene. Na de wedstrijd had Cordaro zich laten ontvallen dat hij hoopte dat er uit de fase geen schorsing zou volgen, en daar krijgt de Italiaanse Belg nu gelijk in. Het bondsparket van de voetbalbond heeft immers besloten geen tuchtprocedure op te starten na de rode kaart.

Zulte Waregem zal dus op 28 februari in eigen huis tegen KV Mechelen gewoon beroep kunnen doen op Cordaro.

Skulason riskeert drie speeldagen schorsing

Olafur Skulason kijkt aan tegen een schorsing van drie speeldagen. De Ijslandse middenvelder van Zulte Waregem werd zaterdag uitgesloten tegen Cercle Brugge (2-2), tien minuten voor affluiten.

Het bondsparket vraagt voor Skulason drie speeldagen schorsing en 800 euro boete. “Twee speeldagen voor de slag op zich, en één speeldag voor de houding van de speler na het ontvangen van de rode kaart”, verduidelijkt Thibault De Gendt, Competitions Manager van de voetbalbond, maandagmiddag op Twitter.

Zulte Waregem kan de voorgestelde schorsing aanvaarden of weigeren. In het laatste geval mag de club een lichtere sanctie proberen bepleiten tijdens de zitting van de Geschillencommissie Betaald Voetbal op dinsdagmiddag.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier