Christophe Lepoint zevende inkomende transfer bij Zulte Waregem

© BELGA
Redactie KW

Zulte Waregem blijft zich stevig roeren op de transfermarkt. Essevee heeft nu ook middenvelder Christophe Lepoint voor twee seizoenen vastgelegd.

Lepoint (30) komt over van de Engelse tweedeklasser Charlton, waar hij pas sinds begin dit jaar speelde. In de heenronde van het voorbije seizoen voetbalde hij nog voor AA Gent, waar hij in 17 wedstrijden 4 assists afleverde. Dus mocht Lepoint meevieren in de Ghelamco Arena na het behalen van de landstitel.

Christophe Lepoint: “Ik ben heel tevreden dat ik naar België kan terugkeren. Mijn gezin was in het land gebleven en dat heeft mijn keuze bepaald om die stap te zetten. Charlton begreep mijn situatie en SV Zulte Waregem heeft heel kort op de bal gespeeld. Ik wil mee hun ambitie waarmaken om sportief weer een rol van betekenis te spelen na een minder seizoen. Ik heb nog met Francky Dury samengewerkt bij AA Gent en we weten perfect wat we aan elkaar hebben.”

De middenvelder, die ook centraal in de defensie uit de voeten kan, speelde de voorbije jaren ook nog bij TSV 1860 München, Willem II, Gençlerbirligi, Tubize, Excelsior Moeskroen en Waasland-Beveren. Christophe Lepoint moet bij Zulte Waregem voor meer mogelijkheden zorgen op het middenveld. De tweevoudige Rode Duivel is dit tussenseizoen al de zevende inkomende transfer bij de Gaverbeekclub.

(TVW-foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier