Bossut en Leye reageren enthousiast

19/03/17 om 10:15 - Bijgewerkt om 10:36

Twee smaakmakers van de gewonnen finale van Zulte-Waregem getuigen.

Bossut en Leye reageren enthousiast

SV Zulte Waregem : Sammy Bossut © VDB

Zulte Waregem-doelman Sammy Bossut had zaterdag met twee reddingen in de strafschoppenreeks een groot aandeel in de bekerzege van Essevee tegen KV Oostende. Zulte Waregem won een zinderende finale in het Koning Boudewijnstadion, achteraf toonde sluitstuk Bossut zich dolgelukkig. "Ik een held? We zijn allemaal helden", liet matchwinnaar Bossut ruim anderhalf uur na het laatste fluitsignaal optekenen in de mixed zone. "We hebben ervoor geknokt en maakten twee keer een achterstand ongedaan. Bij ons was er één vedette en dat was het team. Tot nu toe beschouwde ik mijn selectie voor het WK in Brazilië als hoogtepunt, maar nu heb ik ook echt een prijs in handen. Ik heb gewoon mijn job gedaan, mijn ploegmaats ook", klonk het bij Bossut, die met Essevee nu Play-off I zonder druk kan aanvatten. "Alles is bonus vanaf nu. Toch zijn we het aan onszelf verplicht om te presteren in de play-offs."

Een buitengewoon seizoen voor een subtopper

SV Zulte Waregem : Mbaye Leye

SV Zulte Waregem : Mbaye Leye © VDB

Leye verscheen in de mixed zone met de beker in zijn handen. "Dit doet deugd, het mentale heeft vandaag de doorslag gegeven. Wij maken twee keer een achterstand goed en maken het daarna af in de strafschoppen. Het was zaak om ons te blijven focussen. Sammy (Bossut) pakt twee strafschoppen, iedereen geloofde in hem", klonk het bij de Senegalees.De bekerzege is de kers op het tot nu toe al schitterend seizoen voor Essevee. Het werd al herfstkampioen, beëindigde de reguliere competitie als derde en plaatste zich vlot voor Play-off I. "Dit is buitengewoon voor een club als Zulte Waregem. Wij zijn geen topper, wij zijn een subtopper. En als je dan zo'n seizoen speelt, is dat echt geweldig. We hebben nu zekerheid over een plaats in de groepsfase van de Europa League en die wil ik volgend seizoen graag spelen met deze club. In de komende play-offs wil ik ook absoluut onze derde plaats behouden", klonk het.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!