Bondsparket eist een speeldag schorsing voor Karel D’Haene (Zulte Waregem)

© BELGA
Redactie KW

Zulte Waregem kan volgend weekend misschien geen beroep doen op zijn verdediger Karel D’Haene.

Het Bondsparket stelde de Essevee-speler maandagmiddag een schorsing van een speeldag voor, na zijn rode kaart in de competitiematch van afgelopen weekend tegen Moeskroen-Péruwelz.

Zulte Waregem moest afgelopen weekend in eigen stadion genoegen nemen met een puntje tegen neo-eersteklasser Moeskroen-Péruwelz, en dat hadden zelfs nul punten kunnen zijn als Karel D’Haene in het slot van de wedstrijd niet aan de noodrem had getrokken. Moeskroen-spits Abdoulay Diaby kon alleen op het doel van Sammy Bossut af, maar werd nog net voor het ingaan van het strafschopgebied onderuitgehaald door D’Haene, die zo een ultiem tegendoelpunt vermeed, maar wel een logische rode kaart kreeg van scheidsrechter Frederik Geldhof.

Minnelijke schikking en geldboete

Het Bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond stelt nu een minnelijke schikking van een speeldag schorsing en geldboete van 400 euro voor bij wijze van sanctie voor de rode kaart. D’Haene en Zulte Waregem kunnen de sanctie weigeren of aanvaarden. In het laatste geval moet Zulte Waregem komende zaterdag (30/8) zonder de verdediger aan de bak in de uitwedstrijd bij promovendus Westerlo. Als ze de minnelijke schikking weigeren, oordeelt de Geschillencommissie dinsdagmiddag over de verdere strafmaat.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier