Bart Mauroo: “Mening Dury over Waalse arbitrage zal in Moeskroen niet in goede aarde gevallen zijn”

© VDB
Redactie KW

“Laat ons hopen dat Moeskroen-Péruwelz met een zekere decompressie kampt nadat het zich zo goed als verzekerd heeft van het behoud tegen Anderlecht.” Dat zegt Zultenaar Bart Mauroo, gewezen speler van KSV Waregem en KV Mechelen in aanloop naar de ontknoping van de reguliere competitie.

Voor het laatste play-off 1-ticket komen met Standard, Zulte Waregem en in mindere mate KV Kortrijk nog drie ploegen in aanmerking. Voor Essevee is de situatie glashelder: het moet zelf thuis winnen van Moeskroen-Péruwelz en hopen op puntenverlies van Standard op bezoek bij KV Mechelen.

“Zulte Waregem bracht simpelweg te weinig in de derby, terwijl er met een zege in Kortrijk eigenlijk nog weinig fout had kunnen lopen in de strijd om de top zes”, vindt Bart Mauroo. “Tegen Moeskroen zijn de drie punten een must, wat er ook gebeurt in Mechelen. Dat zijn de spelers aan de supporters verschuldigd, want na Nieuwjaar hebben de fans nog maar weinig reden tot juichen gehad.”

Bart Mauroo:
© BELGA

Mauroo keert ook nog eens terug op de striemende kritiek van Dury aan het adres van de arbitrage. “Die lijkt me volledig onterecht. Als je 7 op 24 haalt kan én moet je alleen in eigen boezem kijken. De twee uitsluitingen in Kortrijk waren terecht. Ik kan me inbeelden dat zijn mening over het inzetten van een Waalse scheidsrechter in een West-Vlaamse derby in Moeskroen niet in goede aarde is gevallen. Laat ons hopen dat zij met een zekere decompressie kampen nadat ze vorige week de redding zo goed als verzekerd hebben tegen Anderlecht en dat Zulte Waregem de stress kan omzetten in een positief resultaat.”

Bijna elk seizoen nieuw systeem

Dan zal het er op aankomen van niet in de defensieve fouten van de voorbije weken en maanden te vervallen. Mauroo: “De voorbije jaren stond er een hecht blok. Niet de meest ronkende namen, maar mannen als Karel D’Haene en Davy De fauw stonden er wel. De constante invoer van nieuwe spelers maakt het moeilijk om echt iets op te bouwen, bijna elk seizoen moet Zulte Waregem een nieuw systeem bedenken door de vele wissels. Het is uiteindelijk nog een mooie prestatie dat ze bijna altijd meevechten voor play-off 1.”

Bart Mauroo:
© BELGA

Bart Mauroo twijfelt er niet aan dat KV Mechelen tegen Standard zijn sportieve plicht zal volbrengen. “De supporters van Mechelen verwachten thuis altijd een overwinning. Het is niet omdat de wedstrijd voor hen nog weinig belang heeft dat ze niet meer willen winnen, zeker als de tegenstander een topclub is.”

(CC/TVW)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, edities Het Wekelijks Nieuws Gaver, De Weekbode Tielt en De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier