Antwerp zet Zulte Waregem vlot opzij en klimt naar derde plaats

Obbi Oulare ens Marvin Baudry in duel. © Belga

Antwerp heeft zondag de tiende speeldag in de Jupiler Pro League afgesloten met een klinkende overwinning tegen Zulte Waregem. De Great Old zette Essevee in het Bosuilstadion opzij met 3-0. Zulte Waregem tuimelt uit de top zes.

De thuisploeg begon met veel aanvalsdrift aan de wedstrijd en werd daarvoor al snel beloond. Oulare, die na meer dan een maand blessureleed zijn wederoptreden maakte voor Antwerp, trapte het leer in de 18de minuut onhoudbaar in de hoek. De zoon van Souleymane scoorde tegen ex-club Zulte Waregem zijn eerste doelpunt van het seizoen. Oulare woog zwaar op de verdediging van Essevee en forceerde even later de 2-0. Met de stevige spits in zijn rug kopte Baudry een Antwerpse voorzet in eigen doel. Een mak Zulte Waregem eiste de bal op en dreigde op slag van rust een keer via Peter Olayinka, die het leer over kopte.

Aansluitingstreffer komt er niet

Na de pauze tapten de bezoekers uit een ander vaatje, maar de aansluitingstreffer kwam er niet. Iets voor het uur moest Michaël Heylen aan de noodrem trekken in de grote rechthoek. De verdediger van Zulte Waregem pakte zijn tweede gele kaart en stond een strafschop toe. Vanaf de penaltystip zette publiekslieveling Geoffry Hairemans de 3-0 eindstand op het scorebord. In de slotfase had Joeri Dequevy de 4-0 aan de voet, maar zijn schot strandde tegen de paal.

Antwerp rukt op naar de derde plaats in de stand. De Great Old verzamelde net als Moeskroen en Anderlecht 18 punten, maar heeft wel een beter doelsaldo. Zulte Waregem (16 punten) bezet de zevende stek.