Anderlecht blijft op 0-0 steken tegen Zulte Waregem

Zulte Waregem heeft zondag op de 24ste speeldag in de Jupiler Pro League 0-0 gelijkgespeeld op bezoek bij RSC Anderlecht.

Vlak voor de wedstrijd nam het Constant Vanden Stockstadion afscheid van Sacha Kljestan. De middenvelder keert na vier en een half seizoenen terug naar de Verenigde Staten, waar hij aan de slag gaat bij MLS-club New York Red Bulls.

Na een aarzelend begin met een laag tempo kwam Anderlecht iets voorbij het halfuur goed weg. Een vrije trap van Zulte Waregem werd aangeraakt door Dendoncker, die ei zo na Proto verschalkte. De paal voorkwam een owngoal.

Vijf minuten ver in de tweede helft mocht Marin, voor het eerst in de basis bij de landskampioen, voorzetten. Hij vond Mitrovic, die Bossut tot een parade dwong. Even later kreeg Essevee een grote kans na slecht uitgooien van Proto. De bal kwam uiteindelijk bij spits Rossi terecht, maar die besloot op de Anderlecht-doelman.

Tien minuten voor affluiten nam invaller Leya Iseka Bossut tot tweemaal toe onder vuur en in het slot trapte Deschacht nog over het doel van Zulte Waregem. Dat waren de laatste wapenfeiten van paars-wit, dat vorige week met 2-0 de tumultueuze Clasico bij Standard verloor. Ook de ingevallen Kljestan kon in zijn laatste minuten voor Anderlecht geen zege uit de brand slepen.

In de stand is Anderlecht tweede met 44 punten. De kloof met competitieleider Club Brugge loopt op tot zeven punten.