Alessandro Cordaro : “Bij Essevee is er veel ambitie”

© BELGA
Redactie KW

“Bij KV Mechelen geloofde coach Aleksandar Jankovic niet in mij”, zo verklaarde de 28-jarige vleugelaanvaller donderdag op een persconferentie in het Regenboogstadion.


© BELGA

Cordaro deed begin januari de deur bij KV Mechelen na 3,5 seizoenen achter zich dicht. “Bij Malinwa geloofde Jankovic niet in mij. We spraken elkaar niet vaak, terwijl ik net nood heb aan een trainer die me een minimum aan vertrouwen geeft.”

“Bij Zulte Waregem voel je dat er veel ambitie is. Deze club groeit langzaam en heeft bovenin de competitie en in de Europa League meegedraaid. Ook op het vlak van het stadion beweegt er veel.”

“Dit seizoen duurde het door de vele transfers bij Zulte Waregem even vooraleer de juiste chemie in de spelersgroep ontstond. Het klopt dat er opnieuw drie nieuwe spelers (naast Cordaro Ghislain Gimbert en Onur Kaya) bijkomen. Maar Kaya en ik zijn al vertrouwd met de Jupiler Pro League. En Ghislain beschikt over erg veel ervaring om zich meteen aan de Belgische competitie aan te passen.”

Op 28 februari ontvangt Zulte Waregem KV Mechelen. “Die wedstrijd is voor mij een wedstrijd als alle andere. Ik zal dan wel nog afscheid nemen van de KVM-supporters. Met een petitie wilden zij me immers nog in Mechelen houden.”

In de stand is Zulte Waregem momenteel 10e met 25 punten, op acht punten van de zesde in de stand (Standard). Essevee telt daarnaast echter maar vijf punten meer dan de voorlaatste, Cercle Brugge. “Ik ben ervan overtuigd dat we ons makkelijk zullen redden. We moeten ons richten op Play-off II, die we dan zullen trachten te winnen”, besloot Cordaro.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier