Aanvaller SV Zulte Waregem moet smaakmaker Serie A opvolgen

© VDB
Redactie KW

Aleksandar Trajkovski, de Macedonische flankaanvaller van Essevee, staat dicht bij een overgang naar Palermo, een middenmoter in de Italiaanse Serie A.

De makelaar van de 22-jarige Macedonische international is rond met de Sicilianen, maar er is nog geen akkoord op clubniveau. De voorzitter van Palermo laat in de Sicicliaanse media weten dat de overgang wellicht pas na afloop van de competitie zal worden geofficialiseerd. Dan speelt de club zo goed als zeker zijn Argentijnse aanvaller Paulo Dybala kwijt. Die wordt nadrukkelijk het hof gemaakt door Chelsea en Arsenal.

Opvallend is dat Trajkovski aangetrokken wordt als vervanger van Dybala, dit seizoen al goed voor dertien rozen en tien assists in de Serie A. Dat zijn statistieken waarvan eerstgenoemde alleen maar kan dromen.

Vier seizoenen bij Zulte Waregem

Aleksandar Trajkovski, die inmiddels vier jaar aan Zulte Waregem is verbonden en vorig seizoen werd uitgeleend aan KV Mechelen, past niet meer in de plannen van Francky Dury. De Esseveecoach ziet in hem een flankaanvaller, terwijl dit typische Balkanproduct in een centrale rol een hoger rendement meent te halen.

Zulte Waregem wil Trajkovski nu nog van de hand doen omdat hij na volgend seizoen einde contract is. Op die manier hoopt de club aan de Gaverbeek nog een deel van de naar verluidt 1 miljoen euro te recupereren waarvoor men hem in de zomer van 2011 wegplukte uit de Kroatische competitie.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier