10 weetjes over nieuwe tribune SV Zulte Waregem

Redactie KW

Ter gelegenheid van de thuiswedstrijd tegen AA Gent, de opener van de 17de speeldag, opent vrijdagavond in het Regenboogstadion de nieuwe tribune aan de kant van de Zuiderlaan.

De tribune wordt vrijdag 28 november in gebruik genomen. (Foto HDV)

De tribune is een realisatie van Willy Naessens Industriebouw uit Elsegem. Ze vormt de eerste fase van de grondige vernieuwing van het Regenboogstadion. We stellen ze in tien weetjes aan je voor.

1. De nieuwe tribune biedt plaats aan zowat 2.200 thuissupporters en 944 bezoekende supporters, wat de totale capaciteit van het Regenboogstadion op exact 11.020 toeschouwers brengt. Vrijdagavond tegen AA Gent zullen alle zitjes ingenomen zijn.

2. Bezoekende supporters worden via een koker die aansluit op de brug over de stadionvijvers rechtstreeks naar hun vak op de eerste verdieping geleid, een unicum in het Belgische voetbal.

3. Het bouwwerk wordt naar een of meerdere sponsors genoemd. Die naam komen we bij de opening te weten.

4. De tribune telt drie bouwlagen, waar de gang telkens de scheiding vormt tussen de voetbalgerelateerde ruimte en de commerciële ruimte, die op elke verdieping zowat 500 vierkante meter en dus 1.500 vierkante meter in totaal bedraagt. Daarvoor wordt vooral gemikt op bedrijven uit de dienstensector en vrije beroepen.

5. Er zijn aparte sanitaire blokken voor heren en dames. Opmerkelijk is dat de dames alleen al over 22 toiletten beschikken. Dat is meer dan in de rest van het stadion samen.

6. Dorst lijden hoeft niemand te doen, want in een apart lokaal staan vier biertanks die elk 1.000 liter kunnen bevatten, goed voor 16.000 pintjes per wedstrijd. Tapkranen vind je in vijf drankkiosken, hamburgers, braadworsten en frieten in vier eetstandjes, allemaal ingewerkt in het gebouw.

7. De afwerking met ledlijnen, die het stadion ook in het donker een fraai uitzicht moeten geven, volgt in de loop van 2015.

8. Kostprijs van de nieuwe tribune bedraagt ongeveer 7,2 miljoen euro (inclusief werken aan kleedkamers en veld afgelopen zomer om het stadion te laten voldoen aan de normering voor Europees voetbal).

9. Zondag 30 november vindt van 10 tot 13 uur een open dag plaats in het Regenboogstadion met rondleidingen in de nieuwe tribune en met drank- en eetstandjes.

10. Na dit seizoen verschijnt aan de overzijde (kant zwembad) een identieke tribune, weliswaar zonder het draaiende deel maar inclusief scorebord.

(TVW-foto HDV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver van vrijdag 28 november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier