Zulte Waregem wint zuinig bij Harelbeke

Davy De fauw scoorde de openingstreffer. © Foto Bart
Tom Van Houtte

Na doelpunten van Davy De fauw en Mbaye Leye stond de eindstand al bij de rust op het scorebord.

De Harelbeekse trainer Didier Degomme wou een afstraffing tegen de eersteklasser vermijden en zijn ploeg slaagde met verve in dat opzet. Nochtans stond Racing Harelbeke al na een kwartier 0-2 in het krijt. Eerst trapte De fauw (foto) een vrijschop binnen en op het kwartier rondde Leye een voorzet van Alessandro Cordaro af na een snelle aanval van de bezoekers. Na de 0-1 weigerde Valentin Romont slecht ontzetten van Sammy Bossut af te straffen.

In het verdere vervolg van de eerste helft stond het vizier van Azzeddine Zaidi en Sander Coopman niet op scherp. Tussendoor zette Leye ook een vrijschop naast doel. Aan de overkant tikte Bossut een knappe poging van Kevin Maleon van onder de lat. Op slag van rust kopte Marvin Baudry het leer nog op de dwarsligger.

Mindere tweede helft

De tweede helft kon minder bekoren dan de eerste. Op het uur kopte Jens Naessens een center van Zaidi naast en tien minuten later testte Jonathan Benteke, die ook een doelpunt afgekeurd zag wegens buitenspel, de vuisten van de thuisdoelman. Harelbeekse spelers hadden nog twee keer de eerredder aan de voet, maar zowel Seppe Lecour als Jessy Lebsir vonden Louis Bostyn op hun weg.

Zulte Waregem eerste helft: Bossut, De fauw, Derijck, Baudry, Verboom, Lerager, Ekangamene, Cordaro, Coopman, Zaidi, Leye.

Zulte Waregem tweede helft: Bostyn, Taillieu, Lepoint, De Smet, Hamalainen, Ekangamene, Meïté, Benteke, Brebels, Zaidi, Naessens.