Zulte Waregem wint eerste oefenpot op het veld van Racing Harelbeke met 0-3

Peter Olayinka, Julien De Sart en Aliko Bala scoorden de goals voor Essevee.

Nadat belofte Charles Brym na 7 minuten voor een open doelmond de 0-1 liet liggen zorgde Niels Vandenbroucke, ex-Zulte Waregem, voor de grootste Harelbeekse kans van de wedstrijd. Hij zag zijn vrijschop echter tegen de paal sterven.

Zulte Waregem kwam op het kwartier op een 0-1-voorsprong. De Sart, wiens uitleenbeurt (één jaar plus aankoopoptie van Middlesbrough) vanavond werd geofficialiseerd, liftte het leer over de defensie tot bij Olayinka, die vallend afwerkte.

Vrijschop Kaya

Een kleine 10 minuten later werd een vrijschop van Onur Kaya door Michaël Heylen weer voor doel gebracht, hij raakte niet weg en De Sart aarzelde niet om de afvallende bal tegen de touwen te jassen: 0-2.

In de tweede helft kwam de thuisploeg met een aangepast spelsysteem beter uit de verf en versierden de Ratjes enkele kansen, maar het was kort voor affluiten dat Aliko Bala er op voorzet van Alessandro Cordaro met een schuiver in één tijd 0-3 van maakte. Sandy Walsh en Leya Iseka misten de kansen om vroeger de derde treffer op het bord te zetten.

Tester Ndenge goed

Bij Zulte Waregem liet tester Tsiy William Ndenge, voor rust als controlerende middenvelder en erna als centrale verdediger, een goede indruk na. Ndenge, een jonge Duitser die als enige de volledige wedstrijd speelde, wordt bij een positieve evaluatie een seizoen ter beschikking gesteld door Borussia Mönchengladbach. Brian Hamalainen en Robert Mühren, beiden licht geblesseerd, kwamen niet in actie.

Zulte Waregem 1ste helft: Bostyn, De fauw, De Roover, Heylen, Madu, De Sart, Ndenge, Brym, Kaya , Barry Sadou, Olayinka.

Zulte Waregem 2de helft: Bostyn, Walsh, Derijck, Ndenge, Severin, Reichert, De Mets, Cordaro, De Pauw, Bala, Leya Iseka.