Zulte Waregem scoort late gelijkmaker tegen Lokeren

Met een doelpunt vroeg in de wedstrijd leek Koen Persoons lange tijd het lot van de thuisploeg bezegeld te hebben, maar Raphaël Cacérès stelde in extremis gelijk. Essevee houdt Lokeren zo op 5 punten in de strijd om de 4de plaats.

Zulte Waregem verscheen aan de aftrap met grotendeels dezelfde ploeg die woensdag in de halve finale van de beker ging winnen op het veld van AA Gent. De eerste wijziging situeerde zich tussen de palen, waar Sammy Bossut weer de plaats innam van ‘cupdoelman’ Sébastien Bruzzese. En centraal op het middenveld verving Sven Kums de geschorste Mamoutou N’Diaye.

Valse start voor Essevee

Lokeren zette de partij sterk in. Na 12 minuten werd een hoekschop van Hans Vanaken verlengd door Junior Dutra en Koen Persoons kopte van erg dichtbij de 0-1 binnen. Essevee nam van dan af het initiatief over, maar moest zwoegen om tegen de goed georganiseerde bezoekers aan kansen te geraken. In de 24ste minuut bracht Raphaël Cacérès van op rechts voor, Ibrahima Conté besloot in één tijd enkele tientallen centimeters naast de kooi van Copa. Ook Marvin Pourié kreeg kort voor rust een mooie kans. Hij werd het straatje ingestuurd door Thorgan Hazard, maar raakte vanuit een redelijk scherpe hoek niet voorbij Copa. Kort voor rust moest Bossut plat om Persoons van zijn tweede van de avond te houden.

Dubbele vervanging

De tweede helft begon met een dubbele vervanging bij de thuisploeg. Davy De fauw vierde op de rechtsback zijn wederoptreden ten nadele van een zwakke Roberto Chen en Conté diende plaats te ruimen voor Bobley Anderson, een van de drie Malagahuurlingen die zo debuteerde in de Belgische competitie.

Zulte Waregem voerde de druk in het eerste kwartier na rust serieus op, maar het ontbrak de acties aan snelheid en precisie. Ook Hazard beleefde lang niet zijn beste avond. Essevee claimde in de 72ste minuut Lokers handspel in de zestien na een vrijschop van zijn Gouden Schoen, maar scheidsrechter Claude Bourdhouxhe zag er een onvrijwillige beweging in. Anderson probeerde het tot twee keer toe met een schot vanuit de tweede lijn, echter zonder succes. De verdiende gelijkmaker kwam er 2 minuten voor affluiten toen Cacérès (foto) het leer van dichtbij in de rebound binnen trapte.