Zulte Waregem moet ook in terugwedstrijd kwartfinale beker het hoofd buigen voor Anderlecht (4-2)

Anderlecht heeft zich woensdag makkelijk voor de halve finales van de Beker van België geplaatst. De landskampioen won in eigen stadion met 4-2 van Zulte Waregem. Paars-wit had eerder de heenwedstrijd met 0-3 gewonnen.

Anderlecht had ook in de terugmatch weinig moeite met Zulte Waregem. Bij de rust was het al 3-0 in een mager gevuld Constant Vanden Stockstadion. Kljestan (26.) verlengde eerste een kopbal van Deschacht, na een hoekschop van Defour, met het hoofd in doel. Op slag van rust (45.) lukte de Amerikaan een kopie van zijn eerste doelpunt, na een corner van Defour devieerde hij opnieuw een doelpoging tegen de netten. Tussendoor scoorde ook Cyriac (41.).

Een kwartier na de pauze moest Zulte Waregem met 10 man verder, na rood voor Mendy. Invaller Leya Iseka, de jongere broer van Marseille-spits Batshuayi, kopte in de 69e minuut de 4-0 binnen, waarna Trajkovski (76.) op strafschop milderde voor Essevee. Jonathan Benteke, broer van Rode Duivel Christian Benteke, prikte in het slot (86.) nog de 4-2 binnen op assist van Cordaro. Bij SV Zulte Waregem toonde coach Dury, die een veredeld B-elftal tussen de lijnen stuurde zich achteraf tevreden over het optreden van Benteke.