Zulte Waregem laat leidersplaats liggen

Davy De Fauw van Zulte Waregem. (Foto Belga) © BELGA
Redactie KW

Zulte Waregem heeft zondagavond in de openingswedstrijd van de vijfde speeldag in Play-off I met 3-2 verloren op het veld van Lokeren.

In een heruitgave van de Bekerfinale, waarin Lokeren met 1-0 aan het langste eind trok, klom een sterk Zulte Waregem na twintig minuten op voorsprong na een erg knap doelpunt van jeugdinternational Theo Bongonda (0-1).

Owngoal

Nadien kantelde de wedstrijd volledig en nog voor de pauze was de stand in evenwicht, nadat Hans Vanaken een vrije trap tegen de netten gekruld had (1-1). Op het uur klom Lokeren op voorsprong na een doelpunt van topschutter Hamdi Harbaoui (2-1). De onfortuinlijk Scholz zorgde op een schot van Caceres met een owngoal voor de gelijkmaker (2-2) en zo leek de partij op een gelijkspel af te stevenen. Uiteindelijk was het invaller Nill De Pauw die na knappe run de 3-2 eindstand op het bord zette.

Door de nederlaag laat Essevee een unieke kans liggen om de leidersplaats van Standard voorlopig over te nemen. De fusieclub blijft met 37 punten op de derde plaats in de stand, op twee punten van Standard (39). Club Brugge is tweede met 38 punten.

Maandag staan er nog twee absolute toppers op het programma in Play-Off I. Om 14u30 ontvangt Club Brugge leider Standard in het Jan Breydelstadion voor een rechtstreeks duel om de leidersplaats. Om 18u sluit landskampioen RSC Anderlecht de vijfde speeldag af met een bezoek aan Racing Genk.