Zulte Waregem krijgt pas in verlengingen bekerschaapjes op het droge tegen moedig Lierse

Pas in de 109de minuut zorgde Idrissa Sylla voor de bevrijdende 2-1. Essevee ontmoet in de kwartfinales van de Cofidis Cup Anderlecht.

In vergelijking met de gewonnen competitiewedstrijd tegen AA Gent verdwenen Sammy Bossut, Théo Bongonda en Jesper Jørgensen (teenblessure) uit de ploeg ten voordele van Sébastien Bruzzese, Mo Messoudi en Mamoutou N’Diaye, terug uit schorsing. Steve Colpaert is nog altijd out met rugproblemen. Bij Lierse kwamen 9 andere namen aan de aftrap vergeleken met het competitieduel tegen Lokeren. Het mag duidelijk zijn wat er voor de Pallieters primeert.

Vroeg thuisdoelpunt

De wedstrijd kon bij een temperatuur die net onder het vriespunt dook niet beter beginnen voor Essevee. Na 4 minuten al belandde een vrije trap van James Troisi bij de inlopende Chuks Aneke, die het leer in één tijd binnen tikte. In de 10de minuut werd aan de overkant Apostolos Vellios alleen voor doel gezet, maar hij liep buitenspel.

Zulte Waregem controleerde de wedstrijd, maar vergat de Lierenaren halverwege dit bekerduel de doodsteek toe te dienen. Eerst trapte Troisi nipt naast, vervolgens besloot Messoudi alleen voor doel op Nathan Goris.

Appel voor penalty

Bij een vrijschop voor de bezoekers ging Rachid Bourabia neer in de zestien, maar scheidsrechter Luc Wouters zag er geen penalty in. Kort na het halfuur ging Wanderson op wandel. Hij legde aan van net buiten de zestien, evenwel zonder Bruzzese echt te bedreigen.

Lierse stak nadrukkelijker de neus aan het venster en een doelpunt kon niet uitblijven. Eerst redde N’Diaye nog een poging van de lijn, maar goed 5 minuten voor rust mocht Bourabia helemaal vrijstaand de 1-1 binnenkoppen. Bij Essevee was Sylla even later niet bij de pinken om een lage voorzet van Bryan Verboom van dichtbij in doel te werken.

Dubbele wissel bij Essevee

Francky Dury verving na de pauze N’Diaye en Messoudi door Bongonda en Trajkovski om vaker de aanvalsklok te kunnen luiden. Dat leidde amper tot doelgevaar voor de thuisploeg, terwijl het B-elftal van Lierse vocht voor wat het waard was. Soms letterlijk, want na 66 minuten kreeg Vellios rood voor een vermeende elleboogstoot aan Olafur Skulason. Even later kopte Sylla rakelings naast de kooi van Goris. De Liersekeeper redde vervolgens een schot van Trajkovski en Troisi tikte de rebound over.

Bal Troisi op doelhout

Zulte Waregem ging nu voluit voor de 2-1. Een poging van Troisi die het midden hield tussen een voorzet en een schot strandde op de paal. Bruzzese moest 10 minuten voor affluiten verhinderen dat de ingevallen Nwofor de 1-2 van dichtbij kon netten. Aan de overzijde zette Bongonda een voorzet van Verboom met het hoofd naast, terwijl Sylla beter geplaatst stond om te koppen. Er veranderde binnen de 90 minuten reguliere speeltijd niets meer aan de 1-1-stand, dus kregen we verlengingen in het Regenboogstadion.

Animo in tweede verlenging

Op het eerste wapenfeit in die overtime was het wachten tot minuut 101, toen Trajkovski een voorzet van Yarouba Cissako vanop rechts buiten het kader kopte. Eindelijk nog eens iets waaraan de amper 2.600 toeschouwers zich konden opwarmen.

Meer animo bij het begin van de tweede verlenging. Nwofor schoot een strafschop voor de bezoekers naast na een haakfout van Mendy. Meteen kreeg Lierse het spreekwoordelijke deksel op de neus via Sylla: 2-1. Hoewel Essevee verzuimde om de score nog uit te diepen was de kwalificatie een feit. Troisi pakte nog een domme rode kaart na twee gele kartons voor protesteren.