Zulte Waregem kan in strijd voor laatste POI-ticket op Christophe Lepoint rekenen

© BELGA
Redactie KW

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag geoordeeld dat de uitsluiting van de 31-jarige middenvelder op de 29e speeldag in de Jupiler Pro League voldoende was. Lepoint hoeft geen wedstrijd geschorst toe te kijken.

Zulte Waregem beëindigde de burenstrijd op het veld van KV Kortrijk (1-0) met negen spelers op het terrein. Lepoint haalde in de 55e minuut de doorgebroken Verstraete neer in de grote rechthoek, scheidsrechter Lardot trok de rode kaart. Het Bondsparket wilde de middenvelder één speeldag schorsen, Essevee trok met het oog op vrijspraak naar de Geschillencommissie en kreeg gelijk.

“Uit de tv-beelden blijkt dat Lepoint een doelkans aan de tegenstrever ontnam door Verstraete op een foutieve wijze ten val te brengen. Maar de tv-beelden tonen ook aan dat beide spelers op hetzelfde ogenblik de bal wilden spelen. Omwille van het gunstige disciplinaire verleden van de speler, zijn we van oordeel dat de uitsluiting voldoende was“, verklaarde de commissie.

Zulte Waregem kan daardoor in het belangrijke thuisduel tegen Moeskroen-Péruwelz wel op Lepoint rekenen. Essevee gaat op zoek naar een ticket voor POI. Dat zal zonder Soualiho Meïté moeten gebeuren. De 21-jarige Fransman is na zijn snelle rode kaart in de 85e minuut in de verliespartij bij KVK twee wedstrijden geschorst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier