Zulte Waregem heeft zijn bekerschaapjes al na 10 minuten op het droge in Bosuil

Een efficiënt Zulte Waregem plaatste zich op bezoek bij tweedeklasser Antwerp eenvoudig voor de 1/8ste finale van de Cofidis Cup. The Great Old kreeg een 0-4 om de oren van de voorlaatste in eerste klasse

Bij de bezoekers kreeg Jesper Jørgensen rust voorgeschreven als gevolg van een hamstringblessure die hij opliep in het competitieduel tegen Charleroi. Chuks Aneke nam zijn plaats in de basiself in.

Zulte Waregem liet de studieronde tegen de tweedeklasser niet lang duren. Na 2 minuten kreeg Glynor Plet oog in oog met Frank Boeckx al een unieke kans op de 0-1, maar de Nederlandse spits trapte knullig nast de bal. Nog geen 5 minuten later zette Plet die misser recht. Op pass van Mo Messoudi, die in zijn achtertuin voetbalde, kreeg hij alle tijd om de bal te controleren en af te drukken: 0-1. Amper 12 minuten waren we ver toen Plets spitsbroeder Idrissa Sylla, opnieuw op pass van Messoudi, vallend de 0-2 tegen de touwen stak. Coach Francky Dury had zijn troepen duidelijk de opdracht gegeven om de ruimte in de rug van de Antwerpverdediging voluit te benutten.

Antwerp laat 1-2 liggen

The Great Old kwam pas na een kwart wedstrijd voor het eerst piepen via twee schoten van Di Lallo. Aan de overzijde kopte Plet in de 37ste minuut op hoekschop de 0-3 binnen, al moet gezegd dat Boeckx bij die fase niet vrijuit ging. Owusu had kort daarvoor dé kans op de 1-2 gemist. Hij draaide zich mooi vrij, maar krulde de bal vervolgens naast de kooi van Sammy Bossut.

Volgende ronde tegen Lierse

In een overbodige tweede helft liet Zulte Waregem het initiatief aan de thuisploeg, maar tot veel kansen leidde dat niet. Het waren integendeel de gasten die de score nog uitdiepten. Mo Messoudi maakte er met een knappe stiftbal 0-4 van.

In de volgende ronde bekert Zulte Waregem thuis tegen Lierse, dat Sint-Truiden met 4-0 het nakijken gaf.