Zulte Waregem heeft geen kind aan KSV Roeselare

Tom Van Houtte

Op het terrein van het Oost-Vlaamse Sparta Petegem werd het 7-1 in deze vriendschappelijke derby. Bij Zulte Waregem waren Olayinka (3 goals) en Saponjic (2 goals) de uitblinkers. Bochet wiste dan weer de Roeselaarse 0 van het bord.

Francky Dury stuurde een team in de wei dat allicht niet zoveel zal verschillen van de ploeg die over twee weken de Supercup speelt in en tegen Anderlecht. En dat fel vernieuwde Essevee kreeg in de 8ste minuut een eerste kans, maar Nill De Pauw kraakte zijn schot. De nieuwe Servische spits Ivan Saponjic scoorde even later met het hoofd, weliswaar vanuit buitenspel.

Nog voor het kwartier kwam Zulte Waregem op 1-0. Peter Olayinka ontfutselde Baptise Schmisser de bal en lobde de openingstreffer over Wouter Biebauw. In de 17de minuut kopte De Pauw op voorzet van Onur Kaya voorlangs.

Opnieuw mistasten van Schmisser

Halverwege de tweede helft verdubbelde Zulte Waregem zijn voorsprong, alweer via de vinnige Olayinka en alweer lag balverlies van Schmisser aan de basis van de Roeselaarse tegengoal.

In het laatste kwartier voor rust demonstreerden Saponjic en Sander Coopman dat ze elkaar, ondanks de weinige trainingstijd samen, al goed weten te vinden. In minuut 32 schoof de Serviër op aangeven van de Club Brugge-huurling de 3-0 binnen en kort voor rust gleed diezelfde Saponjic na een knappe aanval van Zulte Waregem en dito voorzet van Coopman de 4-0 binnen.

En Roeselare? Dat versierde de hele eerste helft geen enkele uitgespeelde kans.

Derde keer Olayinka

Vijf minuten ver in de tweede helft bewees Olayinka, al dan niet na een foutje op Wang, nogmaals zijn torinstinct door met zijn derde van de avond de 5-0 aan te tekenen. Enkele minuten later nette Lilian Bochet de eerredder op aangeven van Fran Brodic, de voorbije seizoenen goalgetter bij de beloften van Club Brugge. Die Roeselaarse goal kwam er niet toevallig, want KSVR speelde iets beter mee na rust. Kort na het uur mocht Emile Samyn op gewezen Roeselaredoelman Bostyn af, maar die schermde met de benen goed zijn korte hoek af.

Op het uur bracht Dury zes frisse spelers in stelling en een van hen, Sandy Walsh, trapte in de 70ste minuut de 6-1 binnen. Marko Veriga, doelman van Dinamo Zagreb die op proef is bij Roeselare, maakte geen schijn van een kans. Ei zo na scoorde Walsh een tweede keer, maar de rechtsback trof de paal. Ook Leya Iseka mikte op het doelhout. Diezelfde Leya Iseka zonderde met een technisch handigheidje Alessandro Cordaro af voor Veriga, maar die bracht redding. Iets wat hij herhaalde op een nieuwe poging van Walsh.

In de 84ste minuut stond de 7-1 op het bord. Na balverlies van Guy Dufour dook Leya Iseka op voor de Kroatische tester in het Roeselaarse doel, maar dit keer had die geen verhaal.

Zulte Waregem: Bossut (46′ Bostyn), De fauw (62′ Walsh), Derijck (73′ De Roover), Heylen (Severin), Madu (83′ Brym), De Pauw (62′ Cordaro), De Sart (73′ Himpe), Coopman (62′ Reichert), Kaya (62′ Mühren), Olayinka (62′ Bala), Saponjic (46′ Leya Iseka).

KSV Roeselare eerste helft: Biebauw, Damman, Schmisser, Borry, P-J Monteyne, Godwin, Seoudi, Van Acker, Ibou, Brouwers, Cornet.

KSV Roeselare tweede helft: Veriga, M. Monteyne, Wang, Zolotic, Grisez, Bochet, Lépicier, Dufour, Lecomte, Samyn, Brodic.