Zulte Waregem en Waasland-Beveren delen de punten

Zulte Waregem kwam twee keer op voorsprong op de Freethiel, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd op 2-2.

Waasland-Beveren is de ploeg in vorm en als ze wonnen van Zulte-Waregem en OHL verloor bij Lierse, waren ze gered. Ze verloren amper een keer in de laatste negen wedstrijden. Trainer Franky Dury voerde vier wissels door in vergelijking met de wedstrijd van vorige week tegen Sporting Charleroi. Karel D’Haene was geblesseerd en zijn plaats werd ingenomen door Mendy, die zijn debuut maakte. Verder verschenen ook Conte, Sylla en Bongonda aan de aftrap. Opvallende aanwezigen in de selectie waren Jens Naessens en Mbaye Leye.

Zulte-Waregem begon het best aan de wedstrijd en kwam na negen minuten verdiend 0-1 voor na een knappe goal van Sven Kums. De actie begon in het eigen strafschopgebied en Sven Kums krulde de bal in de bovenhoek. Doelman Coosemans was kansloos. Waasland-Beveren was niet onder de indruk en Club-huurling Ivan Trickovski dacht: wat Kums kan, kan ik ook. Hij pakte uit met een schitterend schot in de winkelhaak: 1-1 na 16 minuten. Na 23 minuten was Zulte-Waregem opnieuw aan het feest. Sylla kopte een perfecte voorzet van Thorgan Hazard binnen. 1-2 en dat was meteen ook de ruststand.

Zulte-Waregem begon het best aan de tweede helft met een hard schot van Hazard dat voorlangs zoefde. Trainer Bob Peeters bracht daarna zijn topschutter Dalibor Veselinovic in het veld en dat resulteerde meteen in een doelpunt. Op vrije trap van Robin Henkens kopte hij de 2-2 tegen de netten. Waasland-Beveren drukte door, maar slaagde er niet meer in om Sammy Bossut voor een derde keer te verslaan. Oumarou liet de beste kans liggen. Waasland-Beveren kwam zelfs nog goed weg toen de kopbal van Idrissa Sylla op de bovenkant van de lat belandde. Jens Naessens en Mbaye Leye maakten hun rentree. Zulte-Waregem blijft vierde in het klassement.