Zulte Waregem – Club Brugge blijft steken op een scoreloos gelijkspel

© BELGA
Tom Van Houtte

Een beklijvende derbytopper werd het allerminst in het Regenboogstadion, daarvoor was het spelniveau te mager en (uitgespeelde) kansen kregen we amper te zien.

Bij Zulte Waregem verving Marvin Baudry de aan de hamstring geblesseerde Luca Marrone. De bezoekers moesten het stellen zonder Benoît Poulain (trap op het been). Zijn vervanger luisterde naar de naam Tomas Pina.

Een dominerend Club Brugge moest in een volgelopen Regenboogstadion de eerste kans aan de thuisploeg laten, maar het afstandsschot van revelatie Soualiho Meïté zoefde over. Het antwoord van de bezoekers liet niet lang op zich wachten. Dion Cools legde na een snelle aanval af tot bij Ruud Vormer, maar ook de Nederlander kreeg zijn poging niet binnen het kader.

Gevaarlijke vrijschop Van Rhijn

Halfweg de eerste helft mocht Ricardo van Rhijn aanleggen voor een vrijschop en de botsende bal van de flankverdediger verraste bijna thuisdoelman Kenny Steppe. Gaandeweg kreeg Zulte Waregem meer balbezit, maar wie een korf aan kansen verwachtte in deze West-Vlaamse derby bleef op zijn honger. In een wedstrijd die nogal in een tactisch keurslijf gewrongen zat was 0-0 dan ook een logische ruststand.

Zulte Waregem - Club Brugge blijft steken op een scoreloos gelijkspel
© BELGA

Vossen komt net te laat

Essevee kwam het best uit de kleedkamer. Davy De fauw zette met een doelrijpe streep Ludovic Butelle aan het werk en die kon niet anders dan de bal in corner verwerken. Nadat Mbaye Leye rond het uur een hoekschop naast had gekopt versierde Club een grote kans van op rechts. Van Rhijn gaf voor, Jelle Vossen kwam net te laat om in te koppen en Davy De fauw belette glijdend dat Anthony Limbombe de bal aan de tweede paal kon binnentikken.

Zulte Waregem - Club Brugge blijft steken op een scoreloos gelijkspel
© BELGA

Na alweer een redelijk lange kansloze periode drong Zulte Waregem nog aan in het slot. Francky Dury offerde met Christophe Lepoint zelfs een controlerende middenvelder op voor de aanvalslust van Igor Vetokele, maar de beginstand bleef overeind in een derby waarin de kansen wel heel erg zeldzaam waren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier