Zulte Waregem boekt logische 0-5-zege in stadsderby

Jens Naessens scoorde twee keer in de eerste oefenpot van Essevee. © BELGA
Tom Van Houtte

Jens Naessens, terug na omzwervingen bij KV Mechelen en Antwerp, was met twee doelpunten de productiefste Esseveespeler op het veld van eersteprovincialer Racing Waregem.

Het duurde een halfuur voor de bezoekers een eerste keer scoorden in het Mirakelstadion. Soualiho Meïté deed dat met een knal vanop 30 meter. Azzeddine Zaidi wou niet onderdoen: in de 36ste minuut poeierde hij van iets dichter het leer in de winkelhaak. Die 0-2 was ook de ruststand.

Kort voor het uur slalomde Jonathan Benteke voorbij de thuisdoelman om de 0-3 aan te tekenen en nauwelijks een minuut later kopte Jens Naessens een gemeten voorzet van Alessandro Cordaro tegen de touwen. In minuut 69 tikte de Oost-Vlaamse spits aan de tweede paal de 0-5 binnen, meteen ook de eindstand. Van de nieuwkomers bij Zulte Waregem liet vooral middenvelder Lukas Lerager een prima indruk na.

Igor Vetokele speelde zijn eerste 45 minuten in het shirt van Zulte Waregem.
Igor Vetokele speelde zijn eerste 45 minuten in het shirt van Zulte Waregem.© BELGA

Zulte Waregem 1ste helft: Steppe, De fauw, Baudry, Lepoint, Hamalainen, Meïté, Ekangamene, Coopman, Zaidi, Vetokele en Leye.

Zulte Waregem 2de helft: Bostyn, Dalsgaard, Derijck, De Smet, Verboom, Essikal, Lerager, Brebels, Cordaro, Benteke en Naessens.