Zulte Waregem beukt met scoreloze draw poort naar bekerfinale open

© BELGA
Redactie KW

De terugwedstrijd in de halve finale voor de Beker van België tegen AA Gent heeft zeker geen plaatsje in de geschiedenisboeken verdiend. Geen probleem voor Essevee, dat de heenmatch met 0-1 won en dus in het eigen Regenboogstadion de kwalificatie voor de bekerfinale mocht vieren. De eerste dateert alweer van acht jaar geleden.

Karel D’Haene was geschorst bij SV Zulte Waregem. Olafur Skulason, die een rij achteruitschoof, nam de plaats van de Waregemnaar centraal in de defensie over. Davy De fauw kwam voor het eerst sinds zijn hamstringblessure weer aan de aftrap. Ibrahima Conté verhuisde na zijn mindere prestaties de voorbije weken naar de bank.

Matig spelniveau

In een guur Regenboogstadion maakte de strakke wind een normale pot voetbal onmogelijk. De eerste kans was van Gentse makelij, maar Hervé Kagé knalde hoog over. Het spelniveau was erg middelmatig. Niet verwonderlijk met zo veel wind dat het gevaar van een stilstaande fase kwam, maar de indraaiende vrijschop van Thorgan Hazard kon in de 18de minuut Matz Sels niet verrassen. Aan de overkant vond ook Nickals Pedersen het kader niet voor Gent. In de 26ste minuut leverde een afvallende bal een doelrijpe kans op voor de thuisploeg, maar Bobley Anderson schoot op Mamoutou N’Diaye, die bovendien buitenspel stond.

Vluchtschot Dejaegere

In het aanvallende compartiment van de bezoekers was Habib Habibou de gevaarlijkste man. Kort na het halfuur besloot de ex-Esseveeër een actie pal op Sébastien Bruzzese, bij bekerwedstrijden de vervanger van Sammy Bossut. Even voor rust maakte Bryan Verboom een vluchtschot van Brecht Dejaegere onschadelijk. Het einde van geen al te beste eerste helft, toch niet voor een halve finale in de Cofidis Cup.

Twee kansen voor Cacérès

De eerste kansen na rust waren voor Essevee. Raphaël Cacérès viseerde met een verraderlijke uithaal de bovenkant van de winkelhaak en op het uur redde Sels met de voet knap een nieuwe kans van de Franse rechterflankspeler. Het was echter Gent dat tegen de gang van het spel op 0-1 kon geklommen zijn, maar Renato Neto kreeg de wenkende kans van dichtbij niet voorbij Bruzzese. Van dan af regeerde de onkunde van Gent tegenover de nervositeit en het hechte blok van Zulte Waregem. Gevaar voor beide doelmonden was er amper nog, spanning des te meer. Maar het bleef 0-0, dus mag Essevee na de 0-1-overwinning in de heenwedstrijd naar de bekerfinale. Die wordt op zaterdag 22 maart in het Koning Boudewijnstadion gespeeld.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, onder meer editie Het Wekelijks Nieuws Gaver van vrijdag 7 februari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier