Zuinige zege voor Harelbeke bij rode lantaarn Pepingen-Halle

Een sublieme Degrendel zorgde er met twee miraculeuze reddingen voor dat het 0-1 bleef. © a-Bart
Redactie KW

Op bezoek bij staartploeg SK Pepingen-Halle hield KRC Harelbeke voor de zevende wedstrijd op rij de nul. De indrukwekkende reeks overwinningen houdt aan. Deze keer volstond een eigen doelpunt van de thuisploeg voor de driepunter.

Op een zwaar veld begon Harelbeke goed aan de match, maar veel gevaar leverde dat niet op. Naarmate de partij vorderde, zakte het tempo van de bezoekers. Pepingen-Halle kwam in het tweede deel van de eerste helft dan ook beter in de wedstrijd, maar ook de thuisploeg creëerde weinig of geen gevaar waardoor er werd gerust bij een logische 0-0.

Kort na de pauze devieerde Testaert een goede voorzet vanaf de flank voorbij zijn eigen doelman. In die fase van de wedstrijd toonde Harelbeke zich een stuk scherper. De Ratten dwongen onder impuls van een op het middenveld sterk en verstandig spelende Vercouter kans na kans af, maar bij de afwerking liep het telkens verkeerd. Bijna brak dat Harelbeke zuur op, maar het geluk was aan de bezoekende kant. Een sublieme Degrendel zorgde er met twee miraculeuze reddingen voor dat het 0-1 bleef. Voor paars-wit betekent deze overwinning een 19 op 21 en door het verlies van Rupel-Boom schuiven de mannen van trainer Didier Degomme zelfs op naar de tweede plaats in de stand.

(FM)

Doelpunt: 51′ Testaert (o.g., 0-1).