Zuid-West-Vlaamse derby blijft op gelijkspel steken

De burenstrijd in het Regenboogstadion tussen SV Zulte Waregem en KV Kortrijk leverde geen winnaar op. Na 90 minuten flikkerde 2-2 op het bord en met die puntendeling mocht vooral de thuisploeg niet ontevreden zijn.

De bezoekers misten met Stijn De Smet, Benoit Poulain en Samuel Gigot drie basispionnen. Hun plaats in de ploeg werd ingenomen door Hervé Kagé, Fabien Boyer en Anthony Van Loo. Bij Zulte Waregem stond de begin september naar de B-kern verwezen Bruno Godeau voor het eerst dit seizoen aan de aftrap ten nadele van Karim Essikal. Op de rechtsback verving Marvin Baudry Cédric D’Ulivo.

Al na 11 minuten kreeg de thuisploeg een gouden kans om de score te openen, nadat Maxime Chanot een penaltyfout beging om Mbaye Leye. Laatstgenoemde nam zelf plaats achter de bal, maar zijn elfmeter werd door specialist Darren Keet uit doel geduwd. Toch stond het nog voor de eerste helft halfweg was 1-0. Keet was bij een voorzet van Steve De Ridder sneller op de bal dan Leye, maar Christophe Lepoint kon de netten met een hoge bal toch bol zetten, een ietwat onorthodoxe goal.

Knap Kortrijks driehoekje

In de 24ste minuut kopte Thanasisios Papazoglou naast na een mooi driehoekje en dito hakje van Tomislav Kis. Kortrijk herstelde het evenwicht in deze derby en 10 minuten voor rust stond het vizier van de koppende Kis opnieuw slecht afgesteld. De Kroaat toonde zich korte tijd later opnieuw gevaarlijk met een lange rush, maar zijn schot was van veel mindere kwaliteit dan de actie op zich. Toen iedereen zich al opmaakte om koffie te gaan slurpen, kopte Papazoglou een hoekschop door, die Nebosja Pavlovic lopend met de onderbuik binnen werkte. Ook dit was geen wereldgoal, maar ze telde wel: 1-1.

Papazoglou mist de kansen

Ook bij het begin van de tweede helft nam Kortrijk de touwtjes in handen. Kagé wurmde zich door de thuisdefensie en Papazoglou wou best een vervolg aan die actie breien, maar stond buitenspel. Kort voor het uur liet opnieuw Papazoglou een wenkende kans liggen erg fraai samenspel tussen Zarko Tomasevic, Kis en Kagé.

Essevee kreeg geen poot meer aan de grond en kon alleen maar blij zijn met de Kortrijkse besluiteloosheid. Coach Francky Dury reageerde door Onur Kaya te vervangen door Stephen Buyl. Hij kon ook een resem anderen naar de kant hebben geroepen. Het duurde tot de 72ste minuut voor we nog eens een kansje voor Zulte Waregem te zien kregen: Leye kopte over de kooi van Keet.

KVK raakte in minuut 75 dan toch aan de verdiende voorsprong. Opnieuw uit een stilstaande fase en opnieuw met Papazoglou in de hoofdrol. Hij verlengde het leer tot bij Tomasevic, die de bal buiten het bereik van een graaiende Sammy Bossut kopte. Compleet tegen de gang van het spel in realiseerde Essevee in no time de gelijkmaker. De bal werd afgelegd tot bij Mame Thiam, die hem maar binnen te tikken had.

Het doelpunt zorgde er wel niet voor dat de twijfel in het spel van Zulte Waregem wegebde. Na een misverstand in de defensie tekende de ingevallen Elohim Rolland ei zo na de 2-3 aan. Aan de overkant geraakte ook de ingevallen Nikola Storm in de slotfase niet meer voorbij Keet, waardoor de 2-2-stand ongewijzigd bleef.