Ziek Torhout KM krijgt opnieuw pak slaag

Rachid Youssfi scoorde met een fraai afstandsschot, maar verder dan die eerredder kwam Torhout niet. © VDB V
Redactie KW

Torhout zakte in de derby tegen Gullegem terug zwaar door het ijs en kreeg een 1-5-nederlaag aangesmeerd. De formatie van trainer Bruyneel pakte in de jongste twee partijen maar liefst elf tegendoelpunten en vond zelf maar éénmaal de weg naar de netten.

Het voorafgaande mosselfestijn en de aftrap door Jean-Marie Pfaff waren amper verteerd toen de bezoekers reeds de 0-1 op het bord hadden geprikt. Doelman Cissokho verkeek zich na 7 minuten op een afstandsschot van Cremers. Depoorter stak even later vriendelijk de bezoekers een handje toe door een voorzet in eigen doel te deviëren. Een dik halfuur ver stonden er al 0-4-cijfers op het scorebord. Veel hadden de gasten daarvoor niet moeten doen. De eerste vier ballen richting KM-doel waren telkens goed voor evenveel doelpunten.

Ook bij het derde doelpunt ging de KM-goallie niet vrij uit, toen een vreemdsoortige kopbal van Dejonghe ongelukkig in doel ging. Seignez zorgde een kwartier vóór de pauze met een gemeten lobballetje voor de 0-4-ruststand. Aan Torhout-zijde kon enkel een vrijschop die ergens in de buurt van het Gullegem-doel werd gesignaleerd als een min of meer doelkans worden beschouwd.

Ondanks numerieke meerderheid

De Torhoutse patiënt startte met veel moed en twee wissels de tweede helft. Het resulteerde in wat balbezit voor de Velodromers in de aanvangsfase. Youssfi kon met een heerlijk krullend afstandsschot de bittere pil wat vergulden. Ook toen bezoekende kapitein en ex-Torhout-speler Flederick vóór het uur met een tweede gele kaart richting douches verdween, konden de Torhoutenaren weinig met het numerieke overwicht aanvangen. Het waren integendeel de bezoekers die in de slotfase vanop de penaltystip de Houtlanders een nieuw zwaar vonnis in de maag splitsten. Elfmetertrap die er kwam toen Vanlandschoot Cremers onderuit haalde.

Geen zinnige zaken

“Ik heb niks te melden en zou alleen maar domme dingen zeggen. Na dergelijk debacle kan je geen zinnige zaken vertellen”, kwam het achteraf van een bijzonder teneergeslagen en teleurgestelde trainer Bruyneel. Benieuwd welk wondermedicijn er Torhout zal bovenop helpen in het vooruitzicht van de uitwedstrijd tegen Oudenaarde. Gullegem ontvangt volgend weekend Dender, één van de huidige toppers van de reeks. (Marc Beke)

Torhout 1992 KM: Cissokho, Cordie (46′ Grillet), Ameye, Depoorter (70′ Sys), Goddeeris, Vanlandschoot, Theetaert (46′ Hollevoet), Blancke, Vandenheede, Youssfi, Vandamme

FC Gullegem: Degrendel, Flederick, Mulliez, Vangheluwe, Hermans (74′ Wullaert), Defevere, Pierre (83′ Stael), Delrue, Dejonghe, Seignez, Cremers

Doelpunten: 7′ Cremers 0-1, 13′ Depoorter 0-2 (own-goal), 26′ Dejonghe 0-3, 31′ Seignez 0-4, 56′ Youssfi 1-4, 80′ Cremers 1-5 (pen.)

Rode kaart: 68′ Flederick (2 x geel)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier