Zesde nederlaag op rij voor Torhout KM

De Torhoutenaren blijven verder in het sukkelstraatje zitten. Zondagnamiddag stuurde Olsa Brakel de KM’ers met kurkdroge 4-0-verliescijfers naar huis.

Brakel liet de eer en het genoegen van het windvoordeel in de eerste helft aan de Sparrejongens. De gastheren hadden blijkbaar hun lesje geleerd toen ze op de vorige speeldag verkozen met de wind in de rug te starten tegen Londerzeel. Het leverde de Oost-Vlamingen toen een 2-0 voorsprong aan de rust op, die echter na de kampwisseling op een 2-4-nederlaag uitdraaide. De Torhoutenaren konden zondag van die weerbonus in de eerste helft weinig gebruik maken. Het leverde enkel een afgekeurd doelpunt van Youssfi op. De KM-aanvaller tikte in buitenspelpositie een mogelijkheid van Grillet binnen, toen die alleen voor de thuisportier was opgedoken. Met de rust in zicht toonde de thuisploeg hoe je een voorzet perfect binnenknikt en met een 1-0-voorsprong aan de pauzekoffie nipt.

De Torhoutenaren kwamen na de rust in het stuk nog weinig aan bod en konden geen enkele noemenswaardige kans bij elkaar voetballen. Na een dik uur verdubbelden de gastheren de score. Met een kopbal werd de stand een kwartier voor het einde aangedikt tot 3-0. Het verschil in efficiëntie en kansen tussen beide ploegen werd in de slotfase nog duidelijker in de verf gezet met een vierde Brakelse treffer. Theetaert, Youssfi en Van Acker brachten uit Brakel een gele kaart mee.

Twee voor twaalf

Met deze zesde opeenvolgende nederlaag zien de jongens van trainer Deschodt hekkensluiter RC Mechelen steeds dichter naderbij sluipen. Door hun jongste gelijkspel zijn de Mechelaars immers tot op één punt van Torhout gekomen. De KM’ers gaan in de volgende weken stevig uit hun pijp moeten komen om niet helemaal in het degradatiedrijfzand weg te zakken. De Torhoutenaren, die in deze campagne 14 van de 18 partijen verloren, incasseerden in de laatste zes partijen vijftien tegendoelpunten en wisten zelf amper tweemaal te scoren. De laatste treffer kwam 200 competitieminuten geleden op het scorebord. Met de komst van Londerzeel ontvangen de Torhoutenaren zaterdagavond een andere middenmoter. In de heenwedstrijd keken de KM’ers tegen een 4-0-nederlaag aan.

Olsa Brakel – Torhout KM: 4-0

Torhout KM: Dumesnil, Depoorter, Ameye, Van Landschoot (80′ Goddeeris), Van Acker, Lannoo, Grillet (66′ Sys), Theetaert (80′ Blancke), Stubbe, Youssfi, Hollevoet