Zes van de elf West-Vlaamse ploegen overleven derde ronde Croky Cup

OMS Ingelmunster plaatste zich na een brilscore via de strafschoppen. We zien een tackle van bezoeker Remy Di Nolfo op Michiel Clyncke. © VDB
Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

Zondagnamiddag moesten er elf ploegen uit onze provincie aan de bak in de derde ronde van de Croky Cup. We blikken terug via een uitgebreid overzicht en geven ook de volgende tegenstanders mee.

Net als vorige week beginnen we met KM Torhout, dat na de reguliere speeltijd op een 0-0 bleef steken bij Virton. De jongens van coach Allan Deschodt toonden zich echter het koelst vanop de stip. Met 3-4 plaatsten ze zich voor de vierde ronde, waarin ze Francs Borain mogen ontvangen. Een club uit de provincie Charleroi, die enkele seizoenen geleden nog ver doorstootte in de beker en uiteindelijk de duimen moest leggen tegen Club Brugge.

KVV Coxyde, dat met zijn beloften aantrad, leed zoals verwacht een ruime nederlaag tegen Londerzeel. KVVC kreeg een 0-6-pandoering om de oren.

Ook KVK Westhoek kon zich niet plaatsen voor de volgende ronde. Het kwam via Karel Ternier, de voormalige kapitein van KVV Coxyde, wel nog op voorsprong, maar Dessel Sport kon vlak voor rust gelijk maken. In de slotfase gingen de bezoekers alsnog met de zege aan de haal: 1-2.

OMS Ingelmunster had meer geluk. Na 90 minuten stond er een brilscore op het bord tegen RUFC Ransart B. Via strafschoppen (4-2) plaatste OMSI zich voor de volgende ronde.

En daarin zal Winkel Sport de tegenstander worden. Ook zij hadden penalty’s nodig om zich te kunnen kwalificeren. Na een knotsgekke wedstrijd kon Sven De Rechter (ex-KSV Roeselare) de bezoekers in de slotfase op 3-3 brengen. Winkel Sport toonde zich het koelbloedigst vanop elf meter. Met 2-4 mogen zij zich opmaken voor dé derby van de vierde ronde van de beker: OMS Ingelmunster – Winkel Sport.

Met een zuinige 0-1-zege op het veld van het verre Durbuy verzekerde ook Racing Waregem zich van een stekje in de volgende ronde. Jonathan Verstraete scoorde op het uur het enige doelpunt. Racing kan zondag het thuispubliek verwennen met een mooie affiche tegen Eendracht Aalst.

Ook kustploeg Knokke blijft nog wat langer actief in de Croky Cup. Het nam in eigen huis met 3-2-cijfers de maat van Sparta Petegem. Een owngoal van de bezoekers en twee goals van Jorgo Waeghe bleken voldoende voor de kwalificatie. Zondag maakt Knokke de verre verplaatsing naar het Luikse Waremme.

Voor KSCT Menen kondigde de verplaatsing naar UR Namur zich als bijzonder moeilijk aan. Toch bleken de West-Vlamingen niet onder de indruk en kwamen ze zelfs al na een kwartier op een 0-2-voorsprong via David Cardon en Swiftnick Verbrugghe. De thuisploeg kon echter nog twee keer tegenscoren waardoor er ook hier strafschoppen over kwalificatie moesten beslissen. Met 3-0 hield Namen het hoofd koel.

RC Harelbeke kon zich wel kwalificeren op het veld van een Waalse ploeg. Na een bewogen match met twee rode kaarten (aan elke zijde eentje) ging RCH uiteindelijk met de 1-2-zege aan de haal. Komende zondag maakt Harelbeke de verplaatsing naar het Limburgse Spouwen-Mopertingen.

KFC Izegem beet bij het Antwerpse KFC Zwarte Leeuw in het zand. In de reguliere speeltijd kon geen van beide ploegen de netten doen trillen, waardoor strafschoppen over kwalificatie moesten beslissen. Daarin werd het 4-3 in het voordeel van de Antwerpenaren.

Tot slot was ook eersteprovincialer Sassport Boezinge nog in de beker actief. Een thuiswedstrijd tegen het Henegouwse Entente Acren Lessines was al aan de rust gespeeld toen de bezoekers 0-3 uitliepen. In de slotfase werd het uiteindelijk nog 1-4.

Uiteindelijk plaatsten zes van de elf West-Vlaamse ploegen zich voor de vierde ronde van de Croky Cup. Daarin staan er komende zondag 21 augustus enkele mooie affiches op de kalender.

(Sam Bracke)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier