Zenitcoach geeft makelaar van Nicolas Lombaerts een veeg uit de pan

© BELGA
Redactie KW

Zenit Sint-Petersburg neemt het donderdagavond in de Europa League op tegen Anderlecht. Zenitcoach Lucescu kwam een dag voor de partij nog even terug op de transferperikelen rond Nicolas Lombaerts.

Gezien de lange winterstop in Rusland is de partij tegen Anderlecht de eerste officiële wedstrijd van het jaar voor Zenit. De Russische ploeg bereidde zich voor in het trainingscentrum van de Rode Duivels in Tubeke. “Maar we hebben ook veel vriendschappelijke wedstrijden gespeeld”, legde Zenitcoach Mircea Lucescu uit. “In eerste instantie wilden we op stage in Turkije gaan, maar toen dat niet doorging, vonden we in België een prima alternatief. We hebben ons perfect kunnen acclimatisseren.”

Lucescu verloor in de winterstop Rode Duivel Axel Witsel aan het Chinese Tianjin Quanjian. Nicolas Lombaerts bleef echter wel aan boord. “Maar ik denk dat wel hij zal vertrekken in juni”, bekende Lucescu. “Hij had ook in januari al kunnen vertrekken, maar zijn dossier sleepte te lang aan. Zijn makelaar heeft bovendien veel gepraat, maar weinig voorgesteld. Op het einde van de mercato was het dan weer onmogelijk omdat we geen tijd meer hadden om een vervanger te vinden. Ik vind Nicolas een zeer goede speler. Ik hoop dat we na de transferperikelen opnieuw de beste Lombaerts zullen zien, zowel in teamverband als bij de Belgische nationale ploeg.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier