Zal voormalig topman van Zulte Waregem Patrick Decuyper FC Antwerp redden?

© BELGA
Redactie KW

Er is een akkoord bereikt tussen een groep investeerders rond voormalig Zulte Waregem-topman Patrick Decuyper en Eddy Wauters, ex-voorzitter en schuldeiser van tweedeklasser Antwerp.

Dat berichtte de regionale tv-zender ATV dinsdag en werd aan persagentschap Belga bevestigd door Eddy Wauters. Antwerp FC bevestigde dan weer dat er gesprekken lopende zijn met Patrick Decuyper omtrent een eventuele overname van de club.

“Het klopt dat er een akkoord is, onder opschortende voorwaarden, zoals het behalen van een licentie. Patrick Decuyper heeft me onlangs benaderd en heeft me gevraagd om mee in het project te stappen. Ik heb Decuyper twee keer gezien. Wat mijn eventuele functie wordt bij Antwerp, dat weet ik nog niet. Dat moeten we nog bespreken met de andere investeerders”, aldus Wauters.

Het is een opmerkelijk verhaal, want in januari 2012 werd Wauters na een carrière van liefst 42 jaar bij ‘The Great Old’ op een Bijzondere Algemene Vergadering nog weggestemd als clubvoorzitter. Vijf maanden eerder, in de zomer van 2011, had de investeringsgroep rond gewezen Germinal Beerschot-voorzitter Jos Verhaegen en Gunther Hofmans de club overgenomen. De intussen 81-jarige Wauters had tijdens zijn voorzitterschap heel wat geld in de club geïnvesteerd en probeerde dat nadien door middel van een schuldvordering te recupereren. Die schadeclaim bleef jaren als een donderwolk boven de Bosuil hangen. Het water stond de oudste club van het land immers al langer tot aan de lippen. Antwerp sleurt al jarenlang een schuldenlast mee en een elfjarig verblijf in tweede klasse deed de financiële situatie nog verslechteren. “Ze hebben me destijds buitengezet en ik vrees dat ze nooit iets zullen betalen. Ik heb met deze deal dan ook niets te verliezen”, besloot Wauters.

“In de overeenkomst met de groep rond Patrick Decuyper zijn een aantal opschortende voorwaarden opgenomen”

Ook Luc Van Thillo, algemeen directeur bij Antwerp, bevestigt dat er een akkoord is. “In de overeenkomst met de groep rond Patrick Decuyper zijn een aantal opschortende voorwaarden opgenomen. Er is een vertrouwelijkheidsdocument opgesteld, dus meer kan ik daar niet over zeggen”, aldus Van Thillo. “Het is belangrijk voor de toekomst van de club dat er een akkoord gevonden is. Iedereen weet dat het moeilijk is om in tweede klasse te overleven, maar er valt hier wel een mooi project van te maken.”

Patrick Decuyper kwam in de zomer van 2013 in het nieuws toen zijn plannen uitlekten om het stamnummer van Zulte Waregem, waar hij werkzaam was als gedelegeerd bestuurder, te verkopen. Ook had hij plannen om de club te verhuizen naar Antwerpen. Decuyper zette nadien een stap opzij als sterke man bij Essevee en verkocht enkele maanden later ook zijn aandelen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier