Zaak tegen Cercle-trainer Fred Vanderbiest uitgesteld naar 8 december

© BELGA
Redactie KW

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vrijdag nog geen uitspraak kunnen doen over de schorsing van Frederik Vanderbiest.

De hoofdtrainer van Cercle Brugge, die aankijkt tegen een schorsing van één wedstrijd en een boete van 400 euro, moet op dinsdag 8 december verschijnen voor de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

In het doelpuntenloze gelijkspel tegen Lommel United voelde Cercle Brugge zich benadeeld, omdat scheidsrechter Dieter De Naeyer in de slotfase geen strafschop floot. Na de wedstrijd ging de technische staf van Cercle verhaal halen bij de arbiter ‘op een verbaal agressieve manier’, aldus het scheidsrechtersverslag. Vanderbiest hield dinsdag ter zitting van de Geschillencommissie vol dat hij zich niet agressief uitgelaten heeft, maar kon dat niet bewijzen. “Bij gebrek aan bewijs van Cercle Brugge houdt de Geschillencommissie enkel rekening met het scheidsrechtersverslag”, was het oordeel dinsdag.

In de zitting van vrijdag vroeg Cercle Brugge uitdrukkelijk om scheidsrechter De Naeyer te horen. Volgens het bondsreglement heeft de verdediging daar recht op. Bovendien zijn er geen tv-beelden voorhanden die uitsluitsel kunnen brengen over de zaak. “Omdat door het niet horen van de scheidsrechter de rechten van de verdediging in het gedrang kunnen worden gebracht, beslist de Geschillencommissie Hoger Beroep dat De Naeyer opgeroepen moet worden. De zaak wordt in voortzetting geplaatst op 8 december.”

Daardoor zit Fred Vanderbiest komend weekend, wanneer Cercle op de 18e speeldag in de tweede afdeling op bezoek gaat bij Dessel Sport, wel in de dug-out. Dat is niet het geval voor zijn assistent Chris Janssens, die een schorsing van één speeldag uitzit.

(BELGA)