Xavier Sohier is de nieuwe ondervoorzitter van KVK Westhoek

Xavier Sohier: "In de resterende drie matchen moeten we ons puntentotaal nog tot vijftig kunnen opkrikken." (Foto EG)
Redactie KW

Xavier Sohier (49) is de nieuwe ondervoorzitter van KVK Westhoek. Hij is tevreden over de huidige jaargang. “We spelen een puik seizoen, al willen we meer jeugd laten doorstromen”, klinkt het.

Xavier Sohier woont in Vlamertinge en werkt als verkoopsmanager bij Westlandia. Sinds 2008 is Xavier actief als bestuurslid bij het toenmalige KVK Ieper. Na enkele jaren werd hij verantwoordelijk voor sponsoring en events. Vijf jaar geleden volgde er een nieuwe mijlpaal: de alliantie met KBS Poperinge tot KVK Westhoek. “Ik was en ben een grote voorstander van de samensmelting en bijhorende schaalvergroting. Voor de naam, het logo en de kleuren hielp ik meedenken. Op vlak van events kregen we vanuit Poperinge heel wat input. Zo organiseren we regelmatiger een diner en was er ook een arrangement met de doortocht van de Tour.”

50 punten

Op de bestuursvergadering van december werd Xavier tot ondervoorzitter benoemd, als opvolger van Rik Verstraete. “De eerste termijn van de alliantie zit erop. Nu zitten we in de fase van Westhoek 2.0, waarbij we het aantal bestuursleden afslankten en we een nieuw strategisch plan schreven voor de komende drie jaar. We willen verder inzetten op onze jeugdwerking, de damesploeg en het G-voetbal. Een werkpunt is de doorstroming van jeugdspelers naar het eerste elftal. De gap tussen de beloften en de fanion is dit seizoen heel groot. Enkel Guillaume De Korte kon even op de poort bonken, maar tot een doorbraak kwam het niet. Een aandachtspunt waarin we zullen investeren en ook de banden verder moeten versterken tussen het hoofdbestuur en het jeugdbestuur.”

Sportief gaat het KVK Westhoek dit seizoen voor de wind. “Onze missie was stabiliteit. We investeerden in een uitgebalanceerde spelerskern. Ook op trainersvlak vonden we met Hugo Vandenheede en zijn staf een stabiele factor. Met een vijfde plaats en aantrekkelijk voetbal is het een heel mooi seizoen. Een domper buiten beschouwing gelaten (de 0-7-nederlaag tegen Londerzeel, red.), spelen we een constant seizoen. In de resterende drie matchen moeten we ons puntentotaal van 45 nog tot 50 kunnen opkrikken.”

Licentie

Dit seizoen was een licentie voor eerste amateurklasse niet aan de orde. “We willen de duurzaamheid van de club niet in het gedrang brengen en geen onnodige financiële avonturen aangaan. Bovendien zijn de verdere verplaatsingen minder aantrekkelijk. De enige West-Vlaamse ploeg – Knokke – ligt aan de andere kant van de provincie. Volgend seizoen willen we bevestigen. Dan zullen we de licentievoorwaarden bekijken en onderzoeken welke implicaties dat heeft op de club”, besluit Xavier.

(AP)