WS Lauwe geraakt niet voorbij VV Westkapelle

Tom Hillewaere (archieffoto) mocht invallen tegen Westkapelle. © Bart

De wedstrijd van Lauwe tegen Westkapelle eindigde maandag op 1-1.

In zijn eerste wedstrijd van de eindronde geraakte WS Lauwe niet voorbij een scherp counterend Westkapelle. In de reguliere competitie had White Star nochtans goede ervaringen met Westkapelle. In de heenronde ging Lauwe er met 2-4 winnen, in de terugronde kreeg Westkapelle zelfs een 6-1 nederlaag om de oren.

Lauwe startte furieus. Na amper zes minuten kopte Debrouwere een voorzet voorbij doelman Pannecoucke. Bij Lauwe waren ze nog aan het juichen toen bezoeker Van Damme de thuisdefensie in snelheid nam, in duel met doelman Degrande tegen de vlakte ging. Ondanks het plaatselijk protest, scoorde Cornelis van op de strafschopstip de gelijkmaker. Degrande moest even later al zijn kunnen tonen op een poging van diezelfde Cornelis. Bij Lauwe ging het stroef en krampachtig. Net voor de rust kopte Debrouwere een uitstekende kans naast.

Vroeg in de tweede helft mocht Commeyne alleen doorgaan, maar de Lauwse middenvelder besloot een voorzet te geven in plaats van zelf zijn kans te wagen. Aan de overkant hield doelman Degrande bezoeker Decloedt van een doelpunt. Kort voor het einde, na een lange ren, mikte Allard op de buitenkant van de paal.