WS Adinkerke wint spektakelmatch

Nils Sarrazyn had met zijn twee doelpunten een groot aandeel in de zege van de thuisploeg. © Foto Bart

White Star Adinkerke heeft met een 4-3 tegen SK Ronse zijn tweede zege op rij gepakt, al liep dat niet van een leien dakje.

Daar zag het aanvankelijk nochtans wel naar uit. Al na 12 minuten werd Nils Sarrazyn door Jeremy Brogniez diepgestuurd op rechts en hij werkte kalm af: 1-0. De bezoekers, gesteund door behoorlijk wat meegereisde fans, namen het initiatief, maar veel kansen kwamen daar niet uit voort. Het was integendeel White Star dat net voor rust de score kon verdubbelen, op een vrijwel identieke manier: Sarrazyn kon doorgaan op rechts en de 2-0 naast doelman Baas leggen, meteen de ruststand.

Maar rustig de tweede helft uitspelen, zat er niet in. Kort na de pauze kon Delneste in alweer dezelfde rechterhoek duiken en de 2-1 langs Jelle Sterckx schieten. Maar Adinkerke reageerde meteen toen op de tegenaanval Protin werd weggestuurd door Brogniez. Sarrazyn was mee maar de Fransman kapte zelf zijn verdediger uit en maakte knap de 3-1. Tien minuten later leek het pleit beslecht toen Sarrazyn moederziel alleen op de Ronse-doelman af mocht, maar hij mikte naast. Dat brak de thuisploeg zuur op want enkele minuten later kopte Timmermans de 3-2 binnen. En in de 89ste minuut bleek de terugkeer van Ronse compleet met de gelijkmaker van De Geitere.

Met een ultieme aanval hield White Star de drie punten toch in Adinkerke. Ronse stond nog niet helemaal in positie en Jeremy Brogniez kon zich centraal doorzetten en met een mooie knal de 4-3-eindstand op het bord zetten. Een dure driepunter, waarmee Adinkerke zijn remonte in de stand verder zet.

KWS Adinkerke – SK Ronse: 4-3.

Adinkerke: Sterckx, Berquin, De Ruyter, Larangé, Decock, Baert, Vandendriessche, Bataillie (88′ Dekeyzer), Brogniez, Protin, Sarrazyn (90′ Neuville).

Doelpunten: 12′ en 44′ Sarrazyn 1-0 en 2-0, 52′ Delneste 2-1, 60′ Protin 3-1, 73′ Timmermans 3-2, 89′ De Geitere 3-3, 90′ Brogniez 4-3.