WS Adinkerke herbegint, KVV Coxyde en KVV Oostduinkerke richting fusie

Vanaf komend seizoen is er weer provinciaal voetbal te zien in Adinkerke. © VDB
Jo De Clerck

Het voetballandschap aan de Westkust wordt nog maar eens hertekend. White Star Adinkerke herbegint volgend seizoen met een eerste ploeg in vierde provinciale, KVV Coxyde en KVV Oostduinkerke zijn in onderhandeling over een fusie.

White Star Adinkerke en KVV Coxyde zetten op het einde van vorig seizoen hun eerste ploeg stop. Na een jaartje vagevuur brengt White Star weer een eerste ploeg tussen de lijnen. “De beslissing is gevallen”, zegt voorzitter Willy Liefhooghe. “Onze jeugdwerking draait goed en daaruit komen een aantal jongens die anders op zoek zouden moeten gaan naar een andere club. We praten ook met een aantal spelers uit de streek en zo maken we weer een ploeg om in vierde provinciale te herbeginnen. Met beperkte middelen weliswaar, we gaan geen spelers meer gaan halen in Brugge of Oostende. Binnen enkele jaren kunnen we misschien weer terug naar derde provinciale maar veel verder moeten we het niet meer gaan zoeken.”

Het groen en geel van KVV Oostduinkerke krijgt er wellicht een kleurtje bij als KVV Coxyde erbij komt.
Het groen en geel van KVV Oostduinkerke krijgt er wellicht een kleurtje bij als KVV Coxyde erbij komt.© VDB

Enkele kilometer verder lijkt er een fusie in de maak tussen KVV Coxyde en KVV Oostduinkerke, al zal die vooral verderbouwen op het stabiele KVVO met een A-ploeg in eerste provinciale en een B-ploeg in vierde provinciale. De gemeente is alvast voorstander van een fusie en speelt een bemiddelende rol. “Het voetbal trekt overal minder volk en minder sponsors”, reageert schepen van Sport Dirk Dawyndt. “Twee clubs op nog geen twee kilometer van mekaar, daar zit vandaag de dag geen toekomst meer in. Het zou best zijn om de middelen samen te voegen. En vooral: om de jeugd uit de streek een kans te geven om hier te blijven, er moet gewoon zoveel mogelijk gevoetbald worden. Met kunstgrasvelden zowel in Koksijde als Oostduinkerke bieden we daar de mogelijkheid toe.”

(JDC – foto’s Bart)

Lees meer in Het Wekelijks Nieuws Veurne/Diksmuide van vrijdag 22 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier