WS Adinkerke heeft eerste zege beet

Alexandre Protin, goed voor de 0-2
Redactie KW

Het heeft tot de tiende speeldag geduurd maar White Star heeft eindelijk de eerste driepunter binnengehaald in 4de A. Bij Sint-Gillis Waas werd het 1-2.

White Star kwam bij het Oost-Vlaamse KFC Sporting Sint-Gillis Waas op voorsprong dankzij een doelpunt van Nils Sarrazyn rond het half uur. In tegenstelling tot vele voorgaande matchen konden de mannen van trainer Baes de boel wel gesloten houden – al waren daar wel wat gele kaarten voor nodig – en dat maakte een wereld van verschil. Ondanks pogingen van de thuisploeg was het Alexandre Protin (foto) die er diep in de tweede helft 0-2 kon van maken. Het werd nog even spannend met de 1-2 van Ruben Stuer maar verder dan dat kwamen de Waaslanders niet meer. De eerste zege ooit van White Star Adinkerke in het nationale voetbal is een feit en meteen ook de aansluiting met de andere staartploegen.

(JDC)

KFC Sint-Gillis Waas – KWS Adinkerke: 1-2

KWS Adinkerke: Sterckx, Baert, De Ruyter, Van Damme, Larangé, Ameloot, Berquin, Verdonck, Brogniez (89′ Decock), Protin (90′ Bataillie), Sarrazyn (85′ Dekeyzer).

Doelpunten: 30′ Sarrazyn 0-1, 85′ Protin 0-2, 87′ Stuer 1-2.