Wouter Biebauw zondag met KSV Roeselare naar Westerlo

Wouter Biebauw. (Foto Bart) © Wouter Biebauw. (Foto Bart)
Redactie KW

KSV Roeselare mag zich stilaan opmaken voor een verlengd verblijf in eerste klasse B. Het deed vorig weekend een goede zaak door met 0-1 te winnen bij het voorlaatst geklasseerde Union en telt nu negen punten voorsprong op rode lantaarn AFC Tubize. Zondag wacht de verplaatsing naar KVC Westerlo.

“Het enige wat je ons kan verwijten is dat het te lang duurde vooraleer de bal tegen de touwen ging tegen Union”, zegt de 33-jarige Wouter Biebauw uit Deerlijk. “Dat blijft een werkpunt. Maar we deden het voor de rest goed, met veel druk op de bal en een grote wil om te winnen. Het getuigt van veel lef om hier in deze fase van de competitie met twee spitsen te komen spelen. Een zege uit het boekje was het niet, maar op basis van onze match dwongen we die verdiende goal af. En ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen.”

Er moet nu al veel gebeuren wil het de komende weken nog fout lopen voor KSVR?

Wouter Biebauw: “We kijken uit naar vrijdag. Dan trekt Tubize naar Union en kunnen zij elkaar in een rechtstreeks duel stokken in de wielen steken. Laat de rode lantaarn daar punten liggen, dan zal er aan de stand niet veel meer veranderen. De druk ligt bij de ploegen die achter ons staan. Dat is een voordeel. We hebben ons lot in eigen handen.”

Het is met twee trainerswissels en extrasportieve beslommeringen een bewogen campagne geweest?

Biebauw: “Er is veel gebeurd, ja. We snakken naar het einde. Liep het altijd zoals het moest? Zeker niet. Maar als je ziet wat we op Union ondanks alles neerzetten, dan kan ik niet anders dan daar respect voor opbrengen. Het is een lastig seizoen geweest. We kregen als groep veel over ons heen. Soms terecht, maar soms ook niet.”

“Ik ben te oud geworden om alleen maar met mezelf bezig te zijn”

“Had het op enkele beslissende momenten anders gelopen – ik denk dan bijvoorbeeld aan de wedstrijd op Cercle of aan de thuisnederlaag tegen Tubize – dan had die vierde plaats er misschien wel ingezeten. Die had ons seizoen wat meer kleur kunnen geven. Dat we anders dan vorig jaar nooit echt voor de prijzen meededen, is mijn grootste ontgoocheling. Daarvoor kwam ik immers naar KSV Roeselare. Ik ben en blijf ambitieus en hoop dat we volgend seizoen beter doen.”

Daar staat tegenover dat je prestaties nog meer in het oog zijn gesprongen?

Biebauw: “Wat leuk is, maar niet opweegt tegen het feit dat het collectief gezien minder was. Ik ben te oud geworden om alleen maar met mezelf bezig te zijn. Versta mij niet verkeerd: het doet mij deugd dat ik mijn duit in het zakje heb kunnen doen. Maar ik ben op een punt gekomen dat ik er vooral voldoening uithaal wanneer we het met de ploeg goed doen, meer nog dan door zelf goed te spelen. In dat opzicht haalt mijn huidige seizoen het niet van het vorige. Het was een jaar waarin het achteraf bekeken op te veel momenten telkens net niet was.”

Met welk gevoel ga je naar KVC Westerlo?

Biebauw: “Westerlo doet het prima, ook al staat het nog steeds achter ons. Het is een wedstrijd waar we met vertrouwen naar uitkijken. Dat zal bij hen niet anders zijn en dat kan het voetbal alleen maar ten goede komen, hoop ik.”

(SBE)

Zondag 8 april om 20 uur: Westerlo – KSV Roeselare