16/06/14 om 08:16 - Bijgewerkt om 08:16

Wordt hervorming jeugdvoetbal de studax-reeks fataal ?

Eerst even aanstippen - ter verduidelijking en om ethisch niet uit de bocht te gaan - we zijn betrokken partij. Sinds we de wijselijke beslissing namen het provinciale voetbal achter ons te laten, of toch het actieve gedeelte, spelen we studaxvoetbal bij de NAR, de veteranenploeg van Winkel Sport.

De NAR staat voor niet-ambitieuze reserven, hoewel die vlag de lading ondertussen niet helemaal meer dekt. Maar de ploeg ontstond nu eenmaal toen Winkel Sport, toen nog een derdeprovincialer, met beloften startte en de 'oudjes' ook wel nog hun wedstrijden wilden spelen. We kwamen er terecht in een ploeg waarvan we met velen in de jeugd nog samenspeelden, kortom de cirkel was rond. Onderschat het studax-voetbal ook niet. Er draven heel wat raspaardjes in rond. Kurt Grymonprez (KFC Izegem) speelde nog met Bruno Verhaeghe (Zwevegem) mee bij tweedeklasser KSV Ingelmunster, ook Piet Timmerman, Dimitri Himpe, Fabrice Staelens,... liepen we er de jongste jaren tegen het lijf. De trainer van Rekkem is Henk Vanhaezebrouc...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!