Winterstage dag 5: Morgen terug naar de echte winter

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Op mijn laatste dag in Zuid-Spanje trok ik naar KV Oostende, dat zijn eerste volledige dag beleefde.

KV Oostende is gisteren aangekomen in Estepona en zal zich nu de komende dagen onder een warm winterzonnetje voorbereiden om het tweede deel van dit seizoen. De Oostendenaars doen dat op een terrein op wandelafstand van hun hotel. Ook nieuwkomers Knowledge Musona en Antonio Milic zijn er van de partij. Ik trok een dag lang in het spoor van de club en verwerkte die belevenissen in een dagboek, dat u deze week leest in Het Wekelijks Nieuws Kust en De Zeewacht. Zelfs enkele supporters maakten samen met de spelersgroep de verplaatsing naar Spanje.

Een ander opmerkelijk gezicht bij de kustploeg is dat van Justin Verlinden, de zoon van Clublegende Dany. En jawel, Justin is een doelman. Al heeft hij het begin dit seizoen wel even geprobeerd als rechtsachter, maar uiteindelijk bleek de liefde voor de handschoenen toch te groot. De zeventienjarige Justin uit Sint-Idesbald wil op deze stage vooral veel ervaring opdoen.

Net als bij KV Oostende stonden er ook bij SV Zulte Waregem opnieuw twee trainingen op het programma. Bij Club Brugge was het vandaag dan weer iets rustiger. In de voormiddag schotelde Michel Preud’homme zijn spelersgroep nog een training van twee uur voor, maar daarna stond een vrije namiddag op het programma.

Voor mij was dit alweer mijn laatste dag in het zuiden van Spanje. Alle West-Vlaamse clubs die in deze regio op stage zijn, werden bezocht. Morgenochtend neem ik om 9.50 uur het vliegtuig terug richting België, waar het – als ik het thuisfront mag geloven – toch zo’n tien tot misschien zelfs vijftien graden kouder is.