Winterstage dag 4: Carlos Bacca op bezoek

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge speelde vandaag zijn eerste oefenwedstrijd van deze winterstage.

Deze morgen ging het voor de tweede dag op rij richting het Marbella Football Center, waar ik opnieuw de voormiddagtraining van Zulte Waregem bijwoonde. Sammy Bossut was ook voor het eerst van de partij. Bijna gelijktijdig met de andere spelers kwam hij op het oefenveld aan. De doelman zat trouwens samen met Clubaanwinst Stefano Denswil op het vliegtuig richting Malaga. Ook tester Karim Rossi trainde opnieuw mee bij Essevee. In tegenstelling tot gisteren, waar de focus vooral op kracht en stabiliteit lag, werd er nu wel vooral in wedstrijdvorm getraind.

Na de training trok ik richting het spelershotel van de Waregemnaars, waar ik na het middageten een leuk gesprek had met Alessandro Cordaro. De Italo-Belg is een nieuweling, maar voelt zich al helemaal thuis in de huiselijke warmte van Zulte Waregem en hoopt de club daarvoor ook te kunnen bedanken met spektakel op het veld. ‘s Avonds liep dan nog het nieuws binnen dat de club een akkoord bereikt heeft met de Franse spits Ghislain Gimbert.

Nadien trok ik naar het iets verder gelegen Estadio Municipal de San Pedro Alcántara, waar Club Brugge zijn eerste oefenwedstrijd van deze stage afwerkte. De Albanezen van KS Skenderbeu vormden nooit een bedreiging voor blauw-zwart. De grootste verrassing viel misschien zelfs in de tribune waar te nemen, toen tijdens de rust plots Carlos Bacca met zijn gezin opdook, tot groot jolijt van de Brugse spelers. Nadien ging de gewezen Clubspits ook gewillig op de foto met de aanwezige supporters.

Ondertussen is men ook bij KV Oostende aan de winterstage begonnen. Deze namiddag kwam de kustploeg aan in Estepona. Een verrassende naam bij de aanwezigen is die van Justin Verlinden. De zoon van ex-Clubdoelman Dany is ook een keeper en moet de afwezigheid van Didier Ovono opvangen. Een interview met de jonge Verlinden leest u deze week in de edities De Zeewacht en Het Wekelijks Nieuws Kust.